Anasayfa /  Eğitim

Açıköğretim (AÖF 28-29 Nisan) sınavlarında yeni kural!

Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakülteleri ara sınavları aylar öncesinde çakıştığı belirtilmesine rağmen değişiklik yapılmadı. Hem sınavlar çakışıyor hem de sınavlar inatla 4 yanlış 1 doğru uygulaması ile devam ediyor!

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2017 15:36

Açıköğretim fakülteleri sınavları adayların son derece mağdur olduğu ölçme ve değerlendirme sistemi ile devam ediyor. Maalesef tüm taleplere rağmen 4 yanlışın 1 doğru kural uygulaması kaldırılmıyor.

Eğitim öğretim açısından bu kuralın derslere uygulanan sınavlara bilimsel olarak ne katkısı olduğunu söyleyecek olan kurumlar da yine üniversitelerdir ve bunu üniversitelerimizden açıklamalarını bekliyoruz.Yönetmelikte bu var ve uygulanacak şeklinde bir açıklama ile adayların mağduriyeti önlenemeyeceği gibi eğitim çalışmalarına da faydası bulunmayan, sadece öğrencilerin notlarını dibe çeken bu uygulama acilen kaldırılmalıdır.İstanbul Üniversitesi ara sınavları 8-9 Nisan tarihlerinde yapıldı ve Açıköğretimde okuyan öğrenciler için diğer sınavları etkilemedi.

Fakat Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakülteleri vize sınavları aylar öncesinden yaptığımız uyarılara rağmen, adayların taleplerine rağmen dikkate alınmadı ve değiştirilmedi. Açıköğretim AÖF Sınavları 4 Yanlış 1 Doğru Kuralı Gölgesinde 28-29 Nisan'da Yapılacak 


Yorumlar