Anasayfa /  Eğitim

2019 YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu! 2019 YKS Tercih Tarihleri

2019 YKS Sonuçları Yakında Açıklanacak! İşte Tercih Tarihleri Hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2019 23:44

Her yıl binlerce öğrencinin geleceğini belirleyen üniversiteye geçiş sınavı olan YKS geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Sınavın bitişinden sonra öğrenciler, sınav sonucunu merakla beklemeye başlamıştı. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde YKS sınav sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanacağı ifade edilmişti. Üniversite öğrencisi olma yolunda birçok aday şimdiden tercih yapacakları üniversiteleri belirlemeye başlamış olmakla birlikte öğrenciler kadar aileleri de bu bekleyişte en az onlar kadar heyecanlı olmaktadır. Sonuçların 18 Temmuz’da açıklanması bekleniyor, sonrasında ise adayların üniversite tercihleri alınacak. İşte tercih tarihleri ve detaylar.

YKS Tercihleri ve Detaylar

Üniversite öğrencilerinin YKS’nin bitişinden bu yana heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Özellikle sonuçların açıklanması ile birlikte adayları daha yoğun bir süreç bekliyor olsa birçok aday şimdiden tercihlerini belirlemeye başladı. 2019 ÖSYM takvimine göre sonuçların 18 Temmuz’da açıklanması bekleniyor. Daha sonra adaylar puanlarına göre üniversite tercihinde bulunacaklar.

Öğrencilerin üniversite tercihleri ise ÖSYM takvimine göre 23 Temmuz ile 29 Temmuz arası toplamda bir hafta sürecek. ÖSYM’nin sonuçlar açıklandıktan sonra yayınlayacağı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu doğrultusunda adaylar, üniversite tercihlerini gerçekleştirecektir. Sonuçların ise ağustos ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Üniversitelerin genel itibari ile Eylül ayında açıldıkları bilindiğinden tercih sonuçlarının da Eylül ayından önce, muhtemelen ağustos ayında açıklanması büyük bir ihtimal olarak yer alıyor.


Yorumlar