Anasayfa /  Eğitim

2019 YKS Başvuru Tarihleri ne Zaman?

Milyonları bulan üniversite adayı 15-16 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumlar Sınavı'na girecek. 

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2019 10:49

Büyük bir heyecanla sınav tarihini bekleyen adaylar başvuru zamanını kaçırmamak için de tetikte bekliyor.  Milyonlarca adayın beklediği YKS başvuru tarihleri ise 12 Şubat tarihinde başlayacak. 

Son başvuru tarihi ise 6 Mart olarak belirlendi. Bu tarihler arasında başvuru yapamayanlar ise geç başvuru tarihi olan 19 Mart tarihinde başvuru yapabilecek. Ancak bu zaman alınan başvurular için daha yüksek ücret ödemesi yapılacaktır. 

İlk defa geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan YKS sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. TYT ve AYT olarak adlandırılan bu iki sınava adaylar alanlarına göre girmektedir. 

Temel Yeterlilik Testi olarak adlandırılan TYT sınavında adaylar daha çok temel konulardaki soruları cevaplayacakken AYT sınavında spesifik ve bilgiye dayalı konulardaki soruları cevaplayacaklardır.

YKS sınavına sadece lise son sınıf öğrencileri girmiyor. Aynı zamanda önceden mezun olmuş adaylar da sınava girebiliyor. Öyle ki birden fazla üniversite mezunu olmak isteyen adaylar da başvuru yapmaktadır. Bu sebeple katılımcı sayısı 2 milyonu aşmaktadır. 

Yeni sistem ile birlikte TYT sınavında alınan puan 2 yıl geçerli olmaktadır. Dolayısıyla geçtiğimiz yıl sınava giren adaylar bu yıl da tercih yapabilecekler.  Bunun için tekrardan sınava girmelerine gerek yoktur.


Yorumlar