Anasayfa /  Eğitim

2019 KPSS Tercih Ücretlerine zam geldi!

KPSS tercih ücretlerine sessiz sedasız bir şekilde zam yapıldı. Geçtiğimiz tercih dönemlerinde 15 TL olarak alınan tercih ücreti bu dönem 20 TL oldu.

Abone ol
Abone ol 19 Ocak 2019 16:22

Binlerce kişi tarafından beklenen KPSS2019/3 tercihleri başladı ve adaylar 24 Ocak 2019 tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirecekler. Dün itibariyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruda, KPSS 2019/3 tercih süreçlerinin başladığı ifade edildi. Başlayan tercih süreci için adaylara tercih kılavuzu sunuldu ve tercihlerin alınmaya başlandığını aktardı.

Çok sayıda aday tarafından yayımlanan duyuru kapsamında 2019/3 KPSS tercihleri üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki kadrolara başvurular gerçekleştirilmeye başlandı. ÖSYM nitelik kodları, tercihlerde bilinmesi gerekenler ve önemli noktaları adaylara aktardığı kılavuzunda, önemli bir detayı daha belirtti.

KPSS Tercih Ücretlerine 5 TL Zam Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan kılavuzda, tercih ücretinin 20 TL olduğu aktarıldı. Geçtiğimiz tercih dönemlerinde bu ücret 15 TL olarak alınıyordu. Üstelik tercih ücretlerine indirimin yapılması isteniyor, adaylar tarafından tepki gösteriliyordu. ÖSYM tercih ücretlerine beklenenin aksine 5 TL daha zam yaparak, 20 TL’ ye getirdi.



Vatandaşlar tepki gösterdi

ÖSYM tarafından herhangi bir açıklama yapma gereği dahil duyulmadan sessiz sedasız böyle bir zammın yapılması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. ÖSYM’ nin adaylara bilgilendirme yapmadan doğrudan kılavuzun içerisine zamlı fiyatın yansıtılmasını doğru bulmadıklarını, ÖSYM’ nin sürekli olarak bu işlemler için adayları mağdur ettiğini belirttiler. ÖSYM’ nin KPSS tercih ücretlerine uyguladığı zam konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.


Yorumlar