Anasayfa /  Eğitim

2018 ÖSYM Üniversite puan türleri - ÖSYM lisans programları

ÖSYM tarafından 2018 yılı yükseköğretim lisans programları puan türleri tablosu yayınlandı. Üniversite sınavında hangi bölüm hangi puan türüyle öğrenci alıyor? Puan türlerine göre üniversite bölümleri tablosu.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2017 10:32

ÖSYM tarafından 2018 yılı puan türleri tablosu yayınlandı. Bu tabloya bakarak yükseköğretim lisans programlarının hangi türlerle öğrenci kabul ettiğini görebilirsiniz. Mühendislik, tıp, öğretmenlik, hukuk, hemşirelik, endüstriyel tasarım gibi bölümlerin puan türleri de listede. 

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplarına eklemeler yaptı. Yeni eklemelerle birlikte yeni üniversitemi YKS’nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puan türleri de belli oldu. Adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek.

ÖSYM sitesinden 2018 yılı yükseköğretim lisans programları puan türleri tablosu da pdf olarak yayınlandı. Hangi bölüm hangi puan türüne göre öğrenci alıyor, mühendislik, tıp, öğretmenlik, hukuk ve diğer bölümlerin puan türleri ne? Sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil puanlarına göre öğrenci olan lisans programlarının tam listesi yayınlandı. Aşağıdaki linke tıklayarak tüm bölümlerin puan türlerini görebilirsiniz.


Yorumlar