Anasayfa /  Eğitim

2018 KYK yurt ve geri ödemesiz burs başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt ve geri ödemesiz burs başvurusu belgeleri

ÖSYM'nin üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci gözünü Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) çevirdi. Peki 2018 #KYK #burs ve #yurt başvuruları nasıl yapılır? Ailelerden ve öğrencilerden yurt başvurusu için hangi belgeleri isteyecekler? İşte KYK yurt ve geri ödemesiz burs başvurusu belgeleri İşte son günlerin en çok aranan konusu KYK yurt ve geri ödemesiz burs başvurusu ile ilgili tüm ayrıntılar!

Abone ol
Abone ol 01 Eylül 2018 06:44

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği YKS tercih sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Şimdi ise gözler KYK yurt ve burs başvurularına çevrildi. Barınma ihtiyacı üniversite öğrencileri için ilk tercih olurken bunu devlet yurdundan yapmak isteyenler KYK yurt başvurularına merak etmeye başladı. Peki 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı için  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) geri ödemesiz burs ve yurt başvuruları nasıl yapılır? Konuyla ilgili detaylar araştırmayı haberimizden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalmak, kredi ve burs imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru zamanı kesinleşti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında burs ve öğrenim kredisi başvurularına ilişkin öğrencileri yakından ilgilendirecek bilgiler bulunuyor.  Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, üniversite kayıtları 3 Eylül’de başladığını açıkladı. Aynı gün yurt başvurularının başlayacağını söyledi. Yurt başvuruları, KYK’nın resmi web sitesinde yapılacak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi "yurtkur.gsb.gov.tr"denulaşabilecek. Başvuruların değerlendirmesi sonrasında, burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Öğrencilerin başvuruları "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine  göre değerlendirilecek.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

- KYK resmi web sitesine " kyk.gov.tr" adresi girilir. "2018-2019 Öğrenim yılında yurt içinde yükseköğrenim programına girmeye ÖSYM veya ara sınıf öğrencilerin yurt başvurusu için tıklayınız" sekmesine tıklanır.

- Açılan sayfada "Başvuruda dikkat edilecek hususlar "yazısı dikkatlice okunduktan sonra sayfanın en altındaki başvuru şartlarını kabul ettiğinizi onaylamak için onay kutucuğunu işaretleyip "Başvuru ve Güncelleme" sekmesi tıklanır.

- Yeni sayfadaki başvuru sahibi kimlik bilgileri doğru olarak doldurulup resimdeki güvenlik kodu girilir.

- Açılan yeni sayfada sizden öğrenim bilgileriniz ve okul bilgileriniz istenir.

- Açılan yeni sayfada sizden ailenizle ilgili bilgiler istenmektedir. (ailede başka eğitim gören var mı, malvarlığı ,geliri vb.) sizden istenen bilgileri doğru olarak girmeniz yararınıza olacaktır. (verdiğiniz bilgilerin doğruluğu kesinlikle araştırılacaktır.)

- Sizden adres bilgileriniz ve e posta adresiniz istenmektedir.

- Son olarak tüm bilgilerinizin doğru olarak doldurduğunuzdan emin olduktan sonra kaydet sekmeni tıklayrak, 2018 KYK burs ve kredi başvuru işlemleriniz tamamlanmış olacaksınız.

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2018 Geri ödemesiz burs başvuruları, tüm üniversite öğrencilerinin başvuracağı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.


Yorumlar