Anasayfa /  Eğitim

2018 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ve KPSS Cevap Kağıtları Yayınlandı

Lise ve ön lisans mezunu binlerce memur adayının girdiği KPSS 2018 Ortaöğretim sınav sonuçları bugün açıklandı.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 16:55

ÖSYM’nin her yıl orta öğretim mezunu memur adaylarına yönelik hazırladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyordu. 

Bilindiği üzere açıktan veya merkezi atamalarda Kamu Kuruluşlarının çoğunluğu başvuruda bulunan adaylarda KPSS’den belirli bir puan almış olmak şartı arıyor. Kamu Personeli seçme Sınavı her yıl ÖSYM tarafından Lisans, Ön lisans ve Orta öğretim mezunları için, yine ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimi doğrultusunda yapılıyor.

KPSS Ortaöğretim ile ilgili meraklı bekleyiş bugün sona erdi. Bildiğiniz üzere KPSS orta öğretim başvuruları bu yıl 3 Temmuz – 19 Temmuz 2018 tarih aralığında yapıldı. 

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Aylarca sınav stresi yaşayan binlerce adayın katıldığı KPSS 2018 Ortaöğretim (Genel Yetenek-Genel Kültür) 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi. 2018 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ise ÖSYM’nin sınav takviminde aylar öncesinden belirlendi. 

Merakla beklenen Ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandı mı?7 Ekim 2018 tarihinde yapılmış olan KPSS Ortaöğretim 2018 sonuçları ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimine göre 8 Kasım 2018 Perşembe günü yani bugün adayların erişimine açıldı. 

7 Ekim 2018 tarihinde ki KPSS’ye girmiş olan adaylar, 2018 KPSS sonuçlarıÖSYM’nin kendi sitesinden kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Sınav sonuç belgeleri basılmayacak ve adaylara herhangi bir şekilde gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ve KPSS Ortaöğretim puanları yer alacak.

2018 – KPSS ORTAÖĞRETİM CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME İÇİN TIKLAYINIZ


Yorumlar