Anasayfa /  Eğitim

(2018) 21. dönem POMEM polis alımı mülakat sınavı ne zaman yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından, resmi internet sitesi aracılığıyla 21. dönem POMEM polis alımı mülakat sınavı tarihinin açıklaması gerçekleştirildi. Peki, mülakat sınavına girmeye hazırlanan polis adaylarının yakından takip ettiği Polis Akademisi Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek 21. dönem POMEM polis alımı mülakat sınavı ne zaman yapılacak?

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2018 00:36

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 21. dönemde toplamda 13 bin polis alımını gerçekleştireceği POMEM polis alımı mülakat sınavının tarihleri belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, (www.pa.edu.tr) resmi internet sitesi üzerinden sabırsızlıkla beklenen POMEM mülakat sınavı tarihlerini duyurdu

Fiziki yeterlilik sınavında başarı elde eden polis adayları şimdi de Emniyet Teşkilatı'nda polis olabilme hedefiyle mülakat sınavlarına girmek üzere geri sayıma başladılar. Peki, polislik görevini icra etmek isteyen polis adaylarının heyecanlı bekleyiş içerisinde olduğu polis alımı mülakat sınavı ne zaman yapılacak?

21. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI MÜLAKAT SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 24 Ocak tarihinde resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr)  aracılığıyla bir duyuru yayımlayarak POMEM mülakat sınavı tarihlerinin açıklamasını gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı duyuruya göre, 21. dönem POMEM mülakat sınavları 29 Ocak - 10 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

POMEM MÜLAKAT SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

POMEM mülakat sınavı giriş belgeleri, Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi www.pa.edu.tr üzerinden 26 Ocak 2018 tarihinde yayınlanacak.

21. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis dayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek.

POMEM GİRİŞ PUANI NASIL HESAPLANIR?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

POMEM POLİS ALIMI MÜLAKAT SINAVI HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER…

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.






Yorumlar