Anasayfa /  Eğitim

2017 Öğretmen iller arası yer değişikliği başvuruları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB öğretmenlerin 2017 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvurularını MEBBİS üzerinden 15 Haziran itibarıyla almaya başlıyor. MEBBİS il dışı başvuru sayfasının açılması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2017 10:42

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 17 Nisan 2015 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2017 yılı iller arası yer değişikliği başvurularını bugün almaya başlıyor. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında başvuru işlemlerinin yapılması gerekiyor.

Başvurularla ilgili önemli detaylar şu ekildedir.Başvuru hizmet yılı hesabı nasıl olacak?Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.MEB Öğretmen hizmet puanı hesaplanması nasıl olacak?

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 21 Haziran 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.Tercih sayısı ve 41. tercih işlemleri:İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verilecektir.

Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.Başvurular iptal edilebilecek mi?İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir.

Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır.Başvuru süresi ne kadar sürecek?Yer değiştirme başvuruları 15-21 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacak; atamalar 23 Haziran 2017 tarihinde yapılacak; ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılacaktır.  


Yorumlar