Anasayfa /  Eğitim

20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruları almış ve sonrasında da sözlü sınavları gerçekleştirmişti. 

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2019 09:29

Toplamda 60 bin kişinin girdiği sözlü sınav sonuçları 15 Ocak tarihi itibariyle açıklandı. Sınav sonucunu görüntülemek isteyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından sonuçlarına bakabilir. 

Bunun için kişinin TC kimlik numarası ve doğum tarihi ile güvenlik kodunun doğru bir şekilde girilmesi yeterli olacaktır.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Sözlü sınav sonucu beklentisinin altında gelen adayların itiraz hakkı da bulunmaktadır. İtirazda bulunmak isteyenler 16 ile 18 Ocak tarihleri arasında itiraz başvurularını yapabilirler. 

İtirazın olumlu bir şekilde neticelenmesi halinde bu kimseler de başarılı kabul edilecektir. Eğer olumsuz sonuçlanırsa bu durumda yargı yolu açık olacaktır. Mahkemelerden alınacak lehte kararlar ile öğretmenlik mesleğine tekrar dönülebilir.

Başvurusu kabul edilenler ve sözlü sınavda başarılı olanların atamaları 7 Şubat tarihinde yapılacak. Böylelikle göreve yeni başlayacak olan öğretmenler ikinci döneme yetişmiş olacak. 

On binlerce öğretmen adayı bu sayede hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Kazanamayan öğretmenler ise bir sonraki alımlar ile birlikte şanslarını yeniden deneyecekler. Yaş sınırını doldurmayan ve yeniden başvuru imkanına sahip olanlar için bu fırsat son derece önem arz ediyor.


Yorumlar