Anasayfa /  Foto Galeri

Eğitim sistemi değişiyor! 'Matematik seferberliğinin’ ayrıntıları belli oldu

MEB'in matematiği 'korkulan ders' olmaktan çıkarmak için başlattığı seferberliğinin detayları belli oldu. İlkokuldan liseye kadar tüm kademlerde matematik dersinin daha çok sevilmesi için ülke genelinde bugün seferberlik başlatılıyor. İşte seferberliğinin detayları...

Eğitim sistemi değişiyor! 'Matematik seferberliğinin’ ayrıntıları belli oldu - Sayfa 1

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) birçok öğrencinin en çok zorlandığı ders olan matematikle ilgili yeni bir dönem başlatıyor. İlkokuldan liseye kadar tüm kademlerde matematik dersinin daha çok sevilmesi için ülke genelinde bugün seferberlik başlatılıyor.

Eğitim sistemi değişiyor! 'Matematik seferberliğinin’ ayrıntıları belli oldu - Sayfa 2

‘Her an her yerde matematik’ sloganıyla dersin eğlenceli bir hale getirilmesi amaçlanıyor. Çocukların matematiksel düşünme becerisi kazanacağı matematik seferberliği için öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, üniversiteler ve diğer tüm paydaşlarla birlikte hareket edilecek.

Eğitim sistemi değişiyor! 'Matematik seferberliğinin’ ayrıntıları belli oldu - Sayfa 3

TÜBİTAK ile işbirliği ile yapılacak çalışmalar şöyle:

Okullarda matematik atölyeleri kurulacak. Gezici matematik müzesi açılacak. TRT ile işbirliği yapılarak matematik çizgi filmleri hazırlanacak.

Eğitim sistemi değişiyor! 'Matematik seferberliğinin’ ayrıntıları belli oldu - Sayfa 4

Okul öncesi ve temel eğitim düzeyindeki çocukları olan velilerin kullanımı için bir uygulama tasarlanacak. ‘Her an her yerde matematik’ hedefi için mesleki gelişim toplulukları oluşturulacak. Bu kapsamda kültürel öğelerin, yerel el sanatlarının içinde matematik işlenecek.