Anasayfa /  Spor

Egemen Bağış'tan 15 Temmuz açıklaması: Beni oyaladılar!

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, verdiği bir mülakatta bazı batılı ülkeler hakkında eleştirilerde bulundu.

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2021 22:33

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, verdiği bir mülakatta bazı batılı ülkeler  hakkında eleştirilerde bulundu.

"AVRUPA'DA, AMERİKA'DA ARAMADIĞIM LİDER KALMADI"

15 Temmuz gecesi bir çok yabancı lider ve yetkililer ile görüştüğünü aktaran Egemen Bağış, bu ülkelerin liderlerinden oyalayıcı cevaplar aldığını söyledi.

Egemen Bağış şunları söyledi: 

"15 Temmuz akşamı ne yaşadığımı ben bilirim. Avrupa'da aramadığım lider kalmadı. Amerika'da aramadığım senatör, yetkili kalmadı. Hepsi "Tamam... şimdi açıklama yapacağız...şimdi" diye beni oyaladılar. 

Ama ne zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan çıktı 'haydi benim milletim. Ölümüne mücadele,haydi meydanlara'dedi. Biranda Obama'nın demokrasisi aklına geldi. Sayın Juncker'in aklına demokrasi geldi açıklamalar yapmayı başladılar. Hepsi Sayın Başkanımız Erdoğan'ı görmeyi beklediler. Bu nedenle bana 'Türkiye'de demokratik değil' demesinler. Türk Milleti canıyla demokrasisine sahip çıktı. Bir kişi, üç kişi değil. Milyonlarca vatandaşımız demokrasisine kanıyla, canıyla sahip çıktı. Bu nedenle Türkiye'nin demokrasisine laf etmek kimsenin haddi değildir."dedi.

Konuşmasının devamında ABD ve Nato ülkelerini eleştiren Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, ,"Sayın Trump bile 'Türkiye'ye hava savunma sistemlerini verseydik  Türkiye Rusya'dan S-400 leri almak zorunda kalmayacaktı'demiştir.

Eğer bizim müttefiklerimiz, dostlarımız gerekli silahı vermezse,  Türkiye kim o silahı bana veriyorsa gider ondan alır. Gün gelir Çin'den alır, gün gelir Rusya'dan alır, gün gelir ABD'den alır. Sonuçta Türkiye bağımsız bir ülkedir. Elbette tercihimiz NATO'dan almaktır. Şimdide diyoruz; 'bize Patriotları satın. Onu da alalım.'diyoruz. 

Fakat önce kendileri  'Türkiye dost mu? müttefik mi? düşman mı?' diye karar vermeleri gerekir. Benim meclisimi bombalatan hain Fetullah Gülen, Amerika'da oturduğu sürece halkımız doğal olarak müttefiklerimizin samimiyetini sorgular. YPG'yi desteklemeye son versinler, Türkiye her türlü işbirliğine hazırdır. Ama halkımızın canına kıyan, benim insanımı öldüren, bize zulmeden hainleri besliyorsa o zaman oturupta bizim nerden hava savunma sistemi aldığımızı sorgulamasınlar. Kusura bakmasınlar.

NATO'ya saygımızdan dolayı S-400'leri NATO sistemine entegre etmiyoruz. Ama kendi ulusal çıkarlarımız için elbette parasını verdiğimiz sistemi kullanacağız" dedi.

Yorumlar