Anasayfa /  Medya /  Dizi

Efsane diziyi özleyenlere güzel haber! Behzat Ç. geri dönüyor! İşte, detaylar!

Yayınlandığı döneme damgasını vuran Behzat Ç dizisi geri dönüyor. Dizinin yeni bölümleri yazar Emrah Serbes'in "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı romanından uyarlanacak.

Abone ol
Abone ol 05 Mart 2021 13:57

Yayınlandığı döneme damgasını vuran Behzat Ç dizisi geri dönüyor. Dizinin yeni bölümleri yazar Emrah Serbes'in "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı romanından uyarlanacak.

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizileri arasında yer alan Behzat Ç. efsanesi yeni oyuncularla geri dönüyor.

Yazar Emrah Serbes, mayıs ayında yayınlanacak "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı yeni kitabından uyarladığı yeni hikayeleri dizi yapıyor.

tv100'ün haberine göre, Doruk Acar'ın patronu olduğu Insignia Yapım ile birlikte Emrah Serbes’in hem senarist hem de yönetmen olarak ortak yapımcı olacağı dizinin cast çalışmaları dün itibarıyla başladı.

Üç sezon olarak planlanan dizinin başrolü için görüşmeler sürerken, James Bond tarzında bir karakterin yaratıldığı yeni Behzat Ç.'de her sezon farklı bir başrol oyuncusu yer alacak.

 EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 yılında Yalova'da doğmuş Türk yazar ve senaristtir.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin, tiyatro bölümünün, tiyatro tarihi ve teorisi anabilim dalından mezun oldu.

Zaman zaman Birgün gazetesi için söyleşiler yaptı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı. Hayvan dergisinin Ankara temsilciliğini yaptı. Bu dergide Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbetleri "Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz" (Say Yayınları, 2006) adıyla kitaplaştırdı. "Her Temas İz Bırakır" adlı ilk romanı ve "Son Hafriyat" isimli ikinci romanı İletişim Yayınları'ndan yayınlandı. "Her Temas İz Bırakır" romanı Almanca'ya tercüme edildi.

Emrah Serbes'in ilk öykü kitabı "Erken Kaybedenler", haziran 2009 itibarıyla kitapçı raflarındaki yerini aldı.

Emrah Serbes'in ilk iki romanının kahramanı "Behzat Ç." aynı isimle televizyon dizisi olarak uyarlandı. Yazar, polisiye türündeki dizinin 10 bölümününün senaryosunu da yazdı.

Behzat Ç. karakteri. 2011 yılında "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm" başlığıyla sınemaya da uyarlandı. Aynı yıl 48'inci Antalya Film Festivali'nde ilk kez seyirci karşısına çıkan filmin senaryosunu da Emrah Serbes yazdı.

"Hikâyem Paramparça" başlıklı kitabında aforizmalar ve hayata dair düşüncelerini okurlarına aktardı. 2014 yılında "Deliduman", 2016 yılında "Müptezeller" isimli romanları yine İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

"Ot" ve "Kafa" dergilerinde kısa hikâyeleri yayımlandı.

ESERLERİ

Metaforla Saadet Olmaz (2006)Her Temas İz Bırakır (2006)Son Hafriyat (2008)Erken Kaybedenler (2009)Hikayem Paramparça (2012)Deliduman (2014)Müptezeller (2016)Behzat Ç. - 10. Yıl Özel Baskısı (2016)Üst Kattaki Terörist (2016 - Resimleyen: İlban Ertem

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 yılında Yalova'da doğmuş Türk yazar ve senaristtir.

Yorumlar