Anasayfa /  Foto Galeri

Edward Mordake kafasının arkasında başka bir yüzle doğdu! İşte iki yüzlü adamın efsanesi

İngiltere'de 19. yüzyılda öyle bir kişi yaşıyordu ki günümüzde dahi hala konuşuluyor. Yüzünün arkasında başka bir yüz taşıdığı iddia edilen Edward Mordake, bu yüzün kendisine cehennemden haberler verdiğini söyleyerek intihar etti. Hala aydınlığa kavuşmamış olayın bazı detayları ise yeniden gündeme geldi.

Edward Mordake kafasının arkasında başka bir yüzle doğdu! İşte iki yüzlü adamın efsanesi - Sayfa 1

Gerçekten yaşadığına dair aslında bilimsel ya da fiziksel herhangi bir kaynağın bulunmadığı Edward Mordake ile ilgili ilginç rivayetler yeniden konuşuluyor. 

Edward Mordake kafasının arkasında başka bir yüzle doğdu! İşte iki yüzlü adamın efsanesi - Sayfa 2

YAŞADIĞININ KANITI OLARAK BU FOTOĞRAF KULLANILIYOR

Mordake'a dair yapılan araştırmalarda varlığının kanıtı olarak bir fotoğraf ve heykel kullanılıyor. Bu heykel, Edward Mordrake’ın efsanesinden esinlenen sanatçı Ewart Schindler’in yaptığı bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Günümüze kadar bir şehir efsanesi halinde ulaşmayı başaran Edward Mordrake’in Harry Potter filme ilham olduğunu söylemek yanlış olmaz. İşte Edward Mordrake’a dair anlatılan efsaneler...

Edward Mordake kafasının arkasında başka bir yüzle doğdu! İşte iki yüzlü adamın efsanesi - Sayfa 3

ÇOCUKLUKTAN BERİ HERKES ONDAN KORKTU

Edward Mordrake hakkında ortaya atılan hikayelerin ilki çocukluğuna dayanır. Çocukken insanların korktuğu ve arkadaşlarının bu yüzden onunda yanına yaklaşmadıkları söylenir. Büyüdükçe durumun farkında varan Edward toplumdan tamamen dışlanmıştır. 

Edward Mordake kafasının arkasında başka bir yüzle doğdu! İşte iki yüzlü adamın efsanesi - Sayfa 4

GECELERİ YILAN GİBİ TISLIYORDU

Bu dışlanmanın asıl sebebi olarak ise ensesindeki yüzün daha ürkütücü kılan özelliklere sahip olmasıdır. Edward gülerken arkasındaki yüz ağlıyor, ağlarken ise Edward gülüyordu. Gündüzleri hep asık suratlı olan bu yüz, geceleri ise bir yılan gibi tıslayarak Edward’a korkutucu şeyler anlatıyordu. Bu nedenle Edward diğer yüzü için şeytan tanımlamasını yapmayı tercih ediyordu.