Anasayfa /  Yaşam

EDHO'da şok! Usta oyuncu beyin kanaması geçirdi

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oyuncusu beyin kanaması geçirdi. Ünlü oyuncu Ali Sürmeli'nin ameliyata alınacağı belirtildi. İşte gelişmeler...

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2020 21:53

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oyuncusu beyin kanaması geçirdi. Ünlü oyuncu Ali Sürmeli'nin ameliyata alınacağı belirtildi. İşte gelişmeler...

Türk tiyatro ve televizyon dünyasının en usta isimleri arasında yer alan Ali Sürmeli beyin kanaması geçirdi. Şu anda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan Ali Sürmeli'nin ameliyata alındığı ifade edildi.

Ali Sürmeli'nin sağlık durumu hakkındaki gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz. Ali Sürmeli'nin herhangi bir sağlık sorunu olduğuna dair bir açıklama yapılmamıştı.

Ali Sürmeli kimdir?

Ali Sürmeli 1959 yılında doğdu. Aslen mus-Varto Omeriyan köyündendir. Babası Anadolu'da birçok şehirde görev yapmış bir postacıydı. babasının görevleri nedeni ile Solhan ve Karlıova, Elazığ, Palu, Doğancılar, Diyarbakır ve Bursa da bulundu. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1988 yılında "Dönüş" adlı film ile sinema dünyasına girdi. İsmail Dümbüllü, Ulvi Uraz, 1996 yılında 8. Ankara Ulusal Film Yarışması "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

1995 yılında "Sokaktaki Adam" rolü ile SİYAD Ödüllerine layık görüldü. 1998yılında "Karşık Pizza" adlı filmde rol aldı. 1999 yılında başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer aldığı "Deli Yürek" adlı televizyon dizisinde Turgay Atacan rolünde görüldü. 2000 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Filler ve Çimen" adlı sinema filmiyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

2001 yılında Semir Aslanyürek'in yönettiği "Şellale" adlı filmde Süleyman adlı karakteri canlandırdı. "Aşka Sürgün", "Yağmurdan Sonra", "Hürrem Sultan" gibi televizyon dizilerinde rol aldı. 2006 yılında Semir Aslanyürek'in "Eve Giden Yol 1914" ve Ömer Fark Sorak'ın "Sınav" adlı filmlerinde rol aldı.

2014 yılında "Beyaz Karanfil" adlı dizide Kenan Çoban, Hakan Boyav ve Ali Sürmeli başrollerde oynadı.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğiniMahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulutbaşrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak,Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Yorumlar