Anasayfa /  Foto Galeri

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili davadaki iddianamede mide bulandıran detaylar

Ankara'da 15'inci kattan atlayarak yaşamına son veren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a ölümünden 1 hafta önce cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen tutuklu Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 18'er yıl hapis talebiyle dava açıldı. Davayla ilgili hazırlanan iddianamede Kaplan'a ilk önce Yusuf Güzelyurt'un ardından Mehmet Ardıçoğlu'nun cinsel saldırı gerçekleştirdiği yer aldı.

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili davadaki iddianamede mide bulandıran detaylar - Sayfa 1

Babasını küçük yaşta kaybeden ve sevgi evinde büyüyen Eda Nur Kaplan, geçen 7 Ağustos gecesi sabaha karşı ablası Güler Kaplan'ın erkek arkadaşının Çankaya Alacaatlı Mahallesi'nde 15'inci kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi.

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili davadaki iddianamede mide bulandıran detaylar - Sayfa 2

"KIZINI ÇOK HARCADILAR"
İntihardan önce cep telefonundan annesine "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen" mesajını gönderen Eda Nur, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında Yusuf Güzelyurt, Mehmet Ardıçoğlu ve Aşkın K. gözaltına alındı. Eda Nur Kaplan'ın intiharından 1 hafta önce kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını ileri sürerek şikayette bulunduğu Yusuf Güzelyurt ile Mehmet Ardıçoğlu, nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. Aşkın K. ise serbest bırakıldı.

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili davadaki iddianamede mide bulandıran detaylar - Sayfa 3

İLK ÖNCE GÜZELYURT ARDINDAN ARDIÇOĞLU CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan iddianame düzenlendi. İddianedeme Eda Nur Kaplan, 31 Temmuz'da ablasıyla şüpheli Güzelyurt ve Ardıçoğlu’nun bulunduğu eğlence mekanına gittiği, bir süre alkol aldıktan sonra başka bir mekanda alkol almaya devam ettikleri belirtildi.

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili davadaki iddianamede mide bulandıran detaylar - Sayfa 4

Bir süre sonra Eda Nur Kaplan ile şüpheli Güzelyurt'un eğlence mekanından ayrılarak, şüpheli Ardıçoğlu'nun sahibi olduğu günübirlik kiralanan otele gittikleri aktarıldı. Burada Yusuf Güzelyurt'un alkolün etkisiyle kendisinde olmayan Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu, daha sonra aynı eylemi Mehmet Ardıçoğlu'nun gerçekleştirdiği belirtildi.