Anasayfa /  Eğitim

MEB EBA’ya nasıl giriş yapılır? Şifresiz giriş EBA 2017

EBA, sosyal nitelikli eğitsel içerik ağıdır. Öğrencilerin derslerine yardımcı kaynaklar sunar. Ders kitaplarından videolara, ses kayıtlarından görsellere kadar pek çok içerik bulunur. EBA girişi nasıl yapılır? EBA kurs başvurusunu kimler yapabilir?

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2017 12:07

EBA, öğrencilerin derslerine yönelik olarak kolaylıklar sağlar. Sosyal eğitim platformu EBA ile kullanıcılar paylaşımlarda da bulunabilirler. Öğrencilerin okul dışında eğitim sürecini devam ettirilmesi sağlanır. Öğrenciler EBA üzerinden; haber, video, dergi, yarışma ve doküman gibi çeşitli içeriklere erişim sağlayabilir. Öğretmenler öğrencilerine ödevler ve alıştırmalara vererek kontrolünü sağlayabilir. Öğrenciler ise ödevlerini takvim üzerinden kontrol ederek zamanında teslim edebilir.

EBA GİRİŞ İŞLEMİ

EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş seçenekleri; e-Okul bilgileri ile giriş, EBAKOD, Mebbis bilgileri ile giriş ve Açıköğretim bilgileri ile giriştir. Kullanıcılar, EBA’ya giriş yapmadan da sınırlı düzeyde içeriklere erişim sağlayabilirler. 

EBA KURS BAŞVURULARI

EBA kursları için başvurular; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, imam hatip okulları, resmi/özel ortaokullar ile açıköğretim okullarında okuyan/mezun durumunda olanlar tarafından yapılabilir. 

Örgün öğretim öğrencileri, şifrelerini okullarından alarak e-Kurs başvurusu gerçekleştirebilir. Özel öğretim öğrencileri, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alarak kayıt işlemlerini tamamlayabilir 

Açık öğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezlerinden alacakları şifre ile e-Kurs için başvuru yapabilirler.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, çeşitli modüllerden oluşur. Bunlar; ses, haber, doküman, kitap, dergi, video ve yarışmadır. Haber modülünde öğrenciler ve öğretmenlerin yaptığı çalışmalar görüntülenir. Haber ya da etkinlik niteliğinde olan çalışmalar, bu modülde gösterilir. Yayınlanacak içerikler ilk olarak EBA denetim ekibinin kontrolünden geçer. 

Video modülünde; öğrencilere yönelik eğitsel videolar yer alır. Kişisel gelişim, belgesel, rehberlik ve mesleki eğitim gibi öğrenmeyi destekleyici nitelikte çeşitli videolar bulunur. Kitap modülünde; derslerde kullanılabilecek kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Dergi modülünde ise öğrencilerin ilgisini çekebilecek eğitim, kültür ve bilim dergileri bulunur.

EBA üzerinden öğretmenler ve öğrenciler çeşitli paylaşımlarda bulunarak, diğer kullanıcıların da paylaşımları görerek yararlanmalarını sağlayabilirler. 



2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ 

EBA kursları, 2 Ekim’de başladı. Birinci dönem 14 Ocak’ta bitecek. İkinci dönem 3 Mart 2018 tarihinde, yaz dönemi de 2 Temmuz 2018’de başlayacak. 

EBA kurslarına kayıt işlemleri ikinci dönem için 7-18 Şubat tarihleri arasında, yaz dönemi dersleri için de 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak. 


Yorumlar