Anasayfa /  Eğitim

MEB EBA kursa nasıl girilir? Kurslar ne zaman başlayacak?

EBA, öğrencilerin derslerine yönelik zengin içerikler sunar. Dergi, film, görsel, ders kitabı gibi birçok içeriğe ulaşılabilir. Bunun dışında kurslara kayıt yapılarak dersler konusunda tekrarlar sağlanabilir. Öğrenci hem okulda hem de okul dışında öğrenme süreçlerini devam ettirirler. EBA ile öğretmenler öğrencilerine alıştırmalar, ödevler vererek bunların takibini yapabilirler. Öğrenciler de ödevlerini takvim üzerinden takip ederek, ne zaman teslim edileceği bilgisine ulaşabilirler.

Abone ol
Abone ol 01 Ekim 2017 13:00

MEB EBA, öğrencilerin derslerine yönelik zengin içerikler sunar. Dergi, film, görsel, ders kitabı gibi birçok içeriğe ulaşılabilir. Bunun dışında kurslara kayıt yapılarak dersler konusunda tekrarlar sağlanabilir. Öğrenci hem okulda hem de okul dışında öğrenme süreçlerini devam ettirirler. EBA ile öğretmenler öğrencilerine alıştırmalar, ödevler vererek bunların takibini yapabilirler. Öğrenciler de ödevlerini takvim üzerinden takip ederek, ne zaman teslim edileceği bilgisine ulaşabilirler.





EBA’YA GİRİŞ İŞLEMİ

EBA’ya eba..gov.tr internet sitesi üzerinden giriş yapılır. Kullanıcıların giriş için; ‘’E-Okul Bilgileri ile Giriş’’, ‘’EBAKOD’’, ‘’Açık Öğretim Bilgileri ile Giriş’’ ve ‘’Mebbis Bilgileri ile Giriş’’ seçenekleri bulunur. Sisteme giriş yapıldıktan sonra sunulan zengin içeriklerden faydalanabilir. Öğrenciler ve öğretmenler EBA’da paylaşımlarda bulunarak diğer kullanıcıların da bu içeriklere ulaşmasını sağlayabilirler.

EBA KURS NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EBA kursun bu yıl birinci dönemi, 2 Ekim’de başlayacak. 14 Ocak 2018’de sona erecek.

EBA kurs ikinci dönem kursları 3 Mart 2018’de, yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018’de başlayacak.

Kurslara başvuru yapmak isteyenler; ikinci dönem için 7-18 Şubat tarihleri arasında, yaz dönemi kursları için de 18-24 Haziran 2018 tarihleri arasında başvuru yapabilirler.

İkinci dönem EBA kurs 3 Haziran’da, yaz dönemi ise 19 Ağustos’ta son bulacak.

EBA KURS İÇİN KİMLER BAŞVURABİLİR?

EBA kurs için, MEB’e bağlı olan resmi /özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim okulları, açık öğretime devam eden öğrenciler ile mezun durumunda olanlar başvurabilir. Örgün eğitim öğrencileri, okullarından verilen EBA şifreleri ile e-Kurs üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

Açık öğretim öğrencileri, halk eğitim merkezlerinden alacakları e-Kurs şifreleri ile başvuru yapabilirler.

Özel öğretim kurumlarındaki öğrenciler ise okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alabilir ve başvuru yapabilir.

KURSLARDA BİR SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ

Kurslar için kayıt yaptıran öğrenciler sayısı 20’den fazla ve 10’dan az olamaz. Öğrenci sayısı 20’den fazla olursa ikinci sınıf açılır. Tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi gözetilerek öğrenci sayısı 25’e kadar çıkabilir. Yerleşim yerinde bir kurs merkezinin olması, öğrencilerin taşınma imkanlarının olmaması gibi sebeplerden dolayı sınıfın mevcudu 10 öğrenciye ulaşmazsa, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan onay sonrasında beş öğrenciden az olmaması koşuluyla sınıf açılabilir.


Yorumlar