Anasayfa /  Eğitim

EBA Matematik Eğitimi

EBA matematik eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulmuş olan EBA sistem içerisinde matematik dersine ait bulunan içeriklerin tümüne denmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği gibi çevrim içi geniş ve zengin bir sistem kurmuş ve bu sistemi bünyesinde eğitim alan bütün öğrencilerin erişimine açmıştır.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2016 08:11

Sistem kendi içerisinde birçok bölüme ayrılmakta ve her bir bölüm genele göre daha fazla ağırlığı olan matematik dersi ile ilgili kısımları da bulundurmaktadır.

Sistem içerisinde bölünmüş alanlardan bazıları aşağıda listeli bir şekilde sıralanmıştır:




Konu anlatımları


Videolar


Kazanım kavrama testleri


E-Kurslar


Ödevler




Bu bölümlerden her birisi matematik ile ilgili bölümleri bünyesinde barındırmaktadır. Aşağıda kısaca sizlere sistem içerisinde yukarıda bahsettiğimiz bölümler ile EBA matematik eğitimi arasındaki ilişkiyi açıklayacağız.

Konu anlatımları

Milli Eğitim Bakanlığı EBA sistem içerisinde birçok çeşit konu anlatımlarına yer vermiştir. Bunlar her dersi kapsamakta ve her ders için ayrı kısımlar bulunmaktadır. Bunlardan öğrencilerin çoğu için en çok önem arz eden matematik ise kendi içerisinde sınıflara göre ve o sınıfların müfredatlarına göre dallanmaktadır. Her konu ayrı ayrı işlenmiştir. Ayrıca bu anlatımlar birçok formatta olabilmektedir. Format farklılıkları öğrencilerin konuları anlama yollarına göre değişiklik göstermesinden dolayı oluşmuştur.

Videolar

Milli Eğitim Bakanlığı sistem içerisinde çok çeşitli videolar yerleştirmiştir. Bunların en başında EBA eğitim matematik ile alakalı olanlar gelmekte ve en çok izlenmeyi matematik dersi almaktadır. Öğrenciler diledikleri konu ile ilgili videoları sistem içerisinde ayrılmış olan videolar bölümüne erişerek izleyebilirler.

Kazanım kavrama testleri

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere çözebilecekleri ve bunun sonucunda kendi bilgi seviyelerini ölçebilecekleri testler yerleştirmiştir. Bunlara kazanım testleri denmektedir. Ayrıca bu kazanım testleri EBA eğitim matematik derslerini de barındırmaktadır. Kazanım testleri içerisinde bulunan matematik soruları EBA eğitim matematik bölümü içerisinde her sınıf için ayrı ayrı sunulmaktadır. Müfredata göre hazırlanmış olan bu sorular öğrenciler tarafından çözüldükten sonra gene EBA içerisinde bulunan kazanım testlerinin cevapları ile kontrol edilebilmektedir.

E-Kurslar

Milli Eğitim Bakanlığı sene içerisinde farklı dönemler içerisinde öğrencilere kurslar vermekte ve bu kurslar bulundukları döneme göre farklı amaçları hedeflemektedir. Okul dönemi içerisinde verilen EBA eğitim matematik kursları o dönem içerisinde görülen matematik derslerine yardımcı olma amacına sahiptir. Yaz döneminde verilen EBA eğitim matematik kursları ise sene içerisinde alınmış olan matematik derslerini tekrar niteliğindedir ve bir sonraki senenin matematik derslerine hazırlamaktır.

Ödevler

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere EBA sistemi üzerinden matematik ödevleri vermekte ve bu ödevleri düzenli olarak yapan öğrenciler matematik derslerinde daha başarılı olabilmektedir. Bu ödevler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan uzman öğretmenler tarafından özel olarak hazırlanmıştır.




Yorumlar