Anasayfa /  Eğitim

EBA kurs öğrenci başvuruları başladı

EBA kursu için öğretmen başvuruları 12 Şubat'ta sona erdi. Öğrenciler için EBA kurs 2. dönem başvuruları ise 13 Şubat'ta başladı. Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na (DYK) başvuracak olan adaylar Mebbis şifreleri ile başvuruda bulunabilecekler.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2017 04:37

Erişim Bilişim Ağı (EBA), Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) kurs başvuruları için süreç başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-kılavuzunda 2. dönem öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının alınması 6 - 12 Şubat tarihleri arasında yapıldı.

Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 



Öğrenci EBA kurs başvuruları için 2. dönem başvuruları 13- 19 Şubat tarihleri arasında alınacak.



Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak.



Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak.



Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapacak.

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI

Kuslarda görev almak isteyen öğretmenler Mebbis şifreleriyle e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunacaklar.

Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunacaklar.

Öğretmenler görev yapmak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilecekler.

Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler

“Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilecekler.

Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen ücretli öğretmenler, e-kurs modülü üzerindensisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yapacak. Daha sonra sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştıracaklar.




Yorumlar