Anasayfa /  Eğitim

EBA Kurs Girişi Nasıl Yapılır?

Açılımı Eğitim Bilişim ağı olan EBA, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, uzaktan eğitim veren bir e-öğrenim platformudur.

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2018 20:22

EBA ile eğitimde teknolojik olanaklar kullanılarak, eğitim ve teknoloji entegrasyonunun sağlanması amaçlanır. EBA'da bulunan içerikler sınıf seviyelerine uygundur. İçerikler uzmanlar ve dijital yayıncılıkta önde kuruluşlar tarafından üretilir. 

EBA KURS GİRİŞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA'ya giriş yapmak için öncelikle eba.gov.tr internet sitesine girilir. Giriş için ''e-Devlet Girişi'', ''Mebbis Bilgileri ile Giriş'', ''Öğrenci Bilgileri ile Giriş'', ''Açık Öğretim Bilgileri ile Giriş'' veya ''EBAKOD ile Giriş'' seçeneklerinden biri kullanılır.

EBA kurslarından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel okul öğrencileri, açık öğretim öğrencileri ve mezun durumdaki öğrenciler faydalanabilir. EBA Ders sırasında öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle doğrudan iletişim kurup bilgi paylaşımı yaparlar. Öğretmenlerden gelen ödev ve alıştırmaları takvimden takip ederek çalışmalarını kaçırmadan zamanında tamamlama imkanına sahiptirler. İstedikleri zaman ise farklı konularda çalışabilirler.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

EBA'nın temel amacı eğitimin yer ve zamandan bağımsız olarak devam etmesidir. İmkanları daha az olan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratan EBA, zengin içeriklere erişim imkanı sağlar. 

Eğitime katılan insanları bir araya toplayarak ortak bir dil oluşması sağlanır. Bilgi alışverişini sağlamak da EBA'nın amaçlarından biridir. İçerikler öğrencilerin öğrenme stillerindeki farklılıklar da göz önünde bulundurularak hazırlanır. 

Sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenmeye göre hazırlanmış içerikler vardır. Özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, farklı kaynaklardan çalışma fırsatı buldukları için daha iyi bir çalışma ortamı elde ederler. 

ÖĞRETMENLER İÇİN EBA

EBA aynı zamanda öğretmenlerin de kullanımına açıktır. Öğretmenlerin öğrencileri ile ellerinde bulunan eğitim araçlarını paylaşmalarına imkan verir. Öğretmenler EBA Ders içerisindeki tartışmalara katılabilirler ve öğrencilere özel çalışma gönderebilirler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütün dünyaya e-içerik ihraç etme vizyonu çerçevesinde oluşturulan EBA içerisinde yer alan içeriklerin geliştirilmesine katkı sağlayabilirler. Öğretmenler EBA'nın gelişimine katkıda bulundukları kadar, kendileri de EBA içeriklerinden faydalanarak mesleki gelişimlerine devam edebilirler. 

VELİ KATILIMI DA VAR

Verilen eğitimin veliler tarafından takip edilme imkanı da var. Böylece eğitim niteliği hakkında bir fikir sahibi olan veliler, eğitimin kalitesinin artmasına doğrudan katkı sağlayabilirler. EBA ile birlikte toplumun şekillenmesinde ve geleceğinin ortaya çıkmasında eğitimin tartışılmaz önemi veli, öğrenci ve öğretmen katılımı ile sağlanır. 


Yorumlar