Anasayfa /  Eğitim

E Okul Üzerinden Sınav Sonuç Sorgulama

Yarı yıl tatili yaklaşırken sınav sonuçları da belli olmaya başladı. 

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2018 15:44

Öğrenci ve veliler e Okul üzerinden sınav sonuç sorgulama yapıp, EBA ile takdir teşekkür hesaplama yapıyorlar. E-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. 

E Okul üzerinden sınav sonuç sorgulama ve EBA takdir teşekkür hesaplama detayları.

E -Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) hem öğrenciler hem de velilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Yazılı ve sözlü sınav notlarının yanı sıra devamsızlık bilgisi de VBS üzerinden görüntülenebiliyor. 

E-okul nasıl kullanılır? E-okula nasıl giriş yapılır? E-okul sisteminde kullanılan hizmetler nelerdir

MEB e-Okul öğrenci girişi üzerinden devamsızlık sınav sonuçları sorgulaması yapılırken, e-Okul ve EBA sayfasından 5.6.7.8. sınıf takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? EBA sayfasından öğrenciler, internet olmaksızın excel'den hesaplama işlemlerini yapabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-Okul VBS giriş sayfasında sınav sonuçları ve devamsızlık notları açıklandı. e-Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) giriş ile öğrenciler ve veliler sınav sonuçlarına dair resmi bilgileri alabiliyor. 

Okulların kapanmasına az bir süre kala karne notları öğretmenler tarafından girilirken, öğrenciler aldıkları sınav notları ve sözlü notları üzerinden bilgi sahibi olabilmekte. 

Karne notlarına dair sistem EBA'da yapılabilmekte. EBA’da ise ders notlarına dair öğrencilere yardım edilecek birçok konu, takdir ve teşekkür hesaplama öğrenciler tarafından yapılabiliyor.


Yorumlar