Anasayfa /  Eğitim

e Okul sınav sonuçları: e Okul VBS girişi, not ve devamsızlık bilgileri sorgulama ekranı…

e Okul giriş sistemi özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerden büyük ilgi görüyor. 2007 yılından bu yana öğrenci, veli, ve öğretmenlere kolaylık sağlayan e-Okul’dan bir çok bilgiye erişilebiliyor. 

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2019 13:41

e Okul giriş sistemi özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerden büyük ilgi görüyor. 2007 yılından bu yana öğrenci, veli, ve öğretmenlere kolaylık sağlayan e-Okul’dan bir çok bilgiye erişilebiliyor. 

E-Okul'da yer alan bilgiler öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. E-Okul VBS sisteminde devamsızlık bilgileri ve sınav notları yer alıyor. Sınav sonuçlarını ve devamsızlık bilgilerini güncel olarak takip eden öğrenciler e Okul giriş ekranı için internette araştırmalar yapıyor. İşte “e Okul'dan not ve devamsızlık kontrolü nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.

e Okul giriş not ve devamsızlık sorgulama: e Okul yazılı sınav sonuçları açıklandı mı?

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 70,00 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi, 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi verilir. Üç yıl ard arda takdir belgesi almış olan öğrenciler de başarılarından dolayı üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar.

E-OKUL VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

Veliler öğrencilerin devamsızlık, sınav sonuç, karne not bilgilerini e Okul VBS giriş ile öğrenebiliyor. Haberimizden e-Okul öğretmen ve öğrenci girişi ekranına ve e-Okul hakkında ayrıntılı bilgilere erişebilirsiniz…

E-okul VBS girişi için ilk adımda bilgilerine erilmek istenen öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ilgi alanlara girilmeli. Bunların hemen yanında yer alan güvenlik numaraları (siteye giren herkes için farklı) “Resimdeki Rakamlar” kutusuna yazıldıktan sonra “Giriş” butonuna tıklanarak VBS’ye giriş yapılabilir.


Yorumlar