Anasayfa /  Eğitim

Bugün Ders zili çaldı! Peki e-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?e-Okul VBS giriş!

e-Okul VBS üzerinde yine yoğunluk başladı. Okulların açıldığı ilk gün öğrenciler derslerle ilgili tüm bilgileri e-Okul üzerinden öğrenebiliyor. Sizler de e-Okul’a giriş yaparak tüm gelişmeleri takip etmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 17 Eylül 2018 11:19

e-Okul VBS üzerinde yine yoğunluk başladı. Okulların açıldığı ilk gün öğrenciler derslerle ilgili tüm bilgileri e-Okul üzerinden öğrenebiliyor. Sizler de e-Okul’a giriş yaparak tüm gelişmeleri takip etmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

17 Eylül’de ders zili çaldı. Ders programı ve okulla ilgili tüm gelişmeler de e-Okul VBS üzerinden öğrenilecek. Birkaç basit adımla sisteme giriş yaparak ders programı dahil birçok bilgiyi kolayca öğrenebilirsiniz.

e-Okul'a nasıl girilir?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Açılan sayfa üzerinden öğrenci okul numarasıyla giriş işlemlerini yapabilirsiniz.

Giriş için tıklayınız

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-Okul Şifre alma işlemleri neler?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.


Yorumlar