Anasayfa /  Eğitim

2018: MEB E Okul Üzerinden Sınav Sonuçları Devamsızlık Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e Okul giriş ile öğrenciler ve veliler e Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) sınav neticeleri devamsızlık sorgulama gerçekleşebiliyor. 

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2018 20:03

Veliler 2018'in ilk sınavlarına dair neticeleri öğrenebilirken, velilerin önemsediği devamsızlık durumu anbean güncelleniyor. 

e Okul VBS-öğrencisi girişi, MEB'in alt sayfası üzerinden sınav neticeleri ve devamsızlık sorgulanabiliyor. MEB eğitim öğretim döneminin ilk sınavlarına giren öğrenciler, öğretmenler tarafından sisteme koyulan sınav notlarını sistem üzerinden görebiliyor. 

Öğrenciler ve veliler, devamsızlık durumunu yakından takip edebiliyor. Veli, öğrencinin okul hayatındaki tüm bilgilerini sistem üzerinden gözlemleyebilir. Öğrenci ise okul dönemi içerisindeki tüm bilgileri internet üzerinden erişebiliyor. Devamsızlık konusunda MEB'in açıklamaları neler?

Devamsızlık kaç gün?

MEB'in açıklaması: Okuldaki düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. 

Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek. 

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek 

Sınav neticeleri, devamsızlık, haftalık ders programları, not bilgileri sorgulama sayfasından gerçekleşebiliyor.

Sayfaya gitmek için tıklayınız 


Yorumlar