Anasayfa /  Foto Galeri

e-Okul karne notları görüntüleme sayfası ! İlkokul, ortaokul ve lise karne notları öğrenme

Milyonlarca öğrencinin gündeminde e-Okul VBS girişiyle ilgili detay yer alıyor. 21 Ocak’ta ara tatile girecek olan öğrenciler ve veliler, e-Okul karne notları görüntüleme sayfasına giriyor. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için e karne yani dijital karne e okul VBS girişi ile sorgulanacak. 2022 e okul 1. dönem karne görütülemek için T.C kimlik numarası ve okul numarası bilgileri kullanılacak. İşte e okul e karne görüntüleme sayfası...

e-Okul karne notları görüntüleme sayfası ! İlkokul, ortaokul ve lise karne notları öğrenme - Sayfa 1

Milyonlarca öğrencinin gündeminde e-Okul VBS girişiyle ilgili detay yer alıyor. 21 Ocak’ta ara tatile girecek olan öğrenciler ve veliler, e-Okul karne notları görüntüleme sayfasına giriyor. Bilindiği üzere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile takdir teşekkür hesaplama, not ortalaması öğrenme ve karne notu görüntüleme gibi birçok işlem kolaylıkla yapılıyor. Peki, e-Okul VBS not ortalaması ve karne tonu görüntüleme nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler..

e-Okul karne notları görüntüleme sayfası ! İlkokul, ortaokul ve lise karne notları öğrenme - Sayfa 2

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre birinci dönemin sonuna gelindi. Öğrenciler ve veliler tarafından e-Okul VBS girişi karne sorgulamaları hız kazandı. Öğretmen not girişi ile beraber öğrencilerin karne notları belli oldu ve öğrencilerin takdir ya da teşekkür belgesi alıp almadıkları da netlik kazanmış oldu. Yaklaşık 18 milyon öğrenci 21 Ocak Cuma günü karnelerini alacak. Ancak kar tatili ve hastalık sebebi ile okula gidemeyecek olan öğrenciler notlarını e-Okul üzerinden sorgulayabilecekler. e-Okul öğrenci ve öğretmen giriş ekranı aracılığıyla yazılı tarihleri, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne notu kolayca öğrenilecek. 

e-Okul karne notları görüntüleme sayfası ! İlkokul, ortaokul ve lise karne notları öğrenme - Sayfa 3

e-OKUL İLE KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?

Tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor. e-Okul karne notu ekranı Milli Eğitim Bakanlığı'nın dönem notlarını açıklamasıyla erişime açılacak. e-Okul ekranından 'not bilgisi' bölümünden karne notları görüntülenecek. Öğrenciler karnelerini 21 Ocak 2022 Cuma gününden itibaren görüntüleyebilecekler. 

e-Okul karne notları görüntüleme sayfası ! İlkokul, ortaokul ve lise karne notları öğrenme - Sayfa 4

e-OKUL KARNE NOTU GÖRÜNTÜLEME ADIMLARI

-Öncelikle E-Okul ekranına giriş yapılır.

-Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan "e-Karne" alanına tıklanır.

-Eğer tarayıcınızda Pop-Up engelleyici varsa karşınıza şu şekilde bir uyarı çıkacaktır; "e-Karne rapor sayfasını açamıyorsanız, tarayıcınız varsayılan olarak pop-up'ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engelleyebilir. Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda Pop-up engellendi simgesi Pop-up engellendi olarak görünür. Burada Pop-up'lara izin vererek rapor sayfasını açabilirsiniz."

-Pop-Up iznini verdikten sonra "e-Karne" alanına yeniden tıklayın.

-Pop-Up ekranında açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.