Anasayfa /  Foto Galeri

E-devlet'e girenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca vatandaşın evinden çıkmadan pek çok işlemini internet üzerinden halledebilmesine olanak veren e-devlet'e girenleri çok yakından ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı.

E-devlet'e girenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı - Sayfa 1

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Koronavirüs pandemisi nedeniyle olumsuz etkilenen işçi ve işverene çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan kısa çalışma ödeneğini devreye sokmuştu.

E-devlet'e girenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı - Sayfa 2

Bu durum karşısında siber suçlular ise, vatandaşları kandırmak için bir dizi dolandırıcılık yöntemi uygulamaya başladı.

E-devlet'e girenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı - Sayfa 3

Siber dolandırıcıların, koronavirüs (COVID-19) pandemisinin yoğun gözüktüğü ülkelerde kötü amaçlı yazılımları yaymak, kurbanların hassas bilgilerini ele geçirmek veya devlet desteklerini manipüle ederek kimlik hırsızlığı yapmak için SMS, sosyal medya reklamları, sahte internet siteleri ve e-postaları kullandığını belirlenirken kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar siber dolandırıcılıklara karşı uyarıldı.

E-devlet'e girenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı - Sayfa 4

Kriz zamanlarında oldukça savunmasız hale gelen ve siber dolandırıcıların da oldukça iyi bir şekilde rol oynayarak resmi kurum adlarının ve logolarının kullanıldığı sahte SMS’ler, sosyal medya reklamları, internet siteleri ve e-postalar ile kısa çalışma ödeneği bekleyen masum vatandaşların kandırılabildiği belirtildi.