Anasayfa /  Teknoloji

İsim ve Soyisimi değiştirmeye yoğun İlgi! Mahkeme kararı Aranmaksızın en çok hangi isim değiştirildi?

Daha önceleri isim ve soyismi değiştirmek mahkeme kararı gerektiriyordu ve işlemler çok uzun sürüyordu. Mahkeme kararı aranmaksızın isim ve soy isim değiştirme kolaylığı getirilmesinin arından en çok hangi isim değiştirildi! Ne kadar başvuru oldu! En Çok Hangi İlden başvuru oldu detaylar haberimizde

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2018 18:47

İsim ve Soyad değiştirmeye yoğun İlgi! Mahkeme kararı Aranmaksızın en çok hangi isim  ve soyisim değiştirildi?

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Nüfus Hizmetleri Kanunda yapılan değişik sonrasında 1 kereye mahsus olarak mahkeme kararı olmaksızın isim ve soyisim değişikliği başvurusına ne kadar başvuru yapıldığını en fazla başvuru hangi ilden yapıldığını ve İsim değişikliğinde başvuru yapılan hangi isimler olduğunu soy adı değişiklinde en çok değişen soyadları hangi olduğunu İçişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile duyuruldu.

Yoğun bir ilginin yaşandığı açıklanan ve 2019 yılı sonuna kadar devam edecek olan uygulamaya başladığı günden bu yana 30 Bin 344 başvuru yapıldığı belirtildi. Soyadı değişikliğinde ise 75 Bin 248 kişi başvuru yaptı.

EN ÇOK DEĞİŞTİRİLEN İSİM VE SOYİSİM

Kadınlardan Rabiye Erkeklerden ise Ümüt için çok sayıda başvuru yapıldı. Buna göre soyadlarında ise Koyun, Çakal, Deli, Çoşkun, Satılmış, Uğuz için yoğun bir başvuru yapıldığı belirtiliyor.

EN ÇOK HANGİ İLDEN BAŞVURU YAPILDI!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Ad değişikliğinde İstanbul İlinde 4 Bin 318 kişi ile ilk sırada yer aldı. Ankara ilinde ise 2 Bin 177, İzmir ise 952 kişi ile üçüncü sırada yer aldı. Soyad değişikliğinde ise 10 Bin 571 ile yine İstanbul birinci sırada oldu. İsim ve soyisimde toplamda İstanbul ilinde 14 Bin 889 başvuru oldu.

UYGULAMA NE ZAMAN BİTECEK!

Mahkeme kararı aranmaksızın bir kereye mahsus olarak yapılacak olan yazım yanlışlıklarının düzeltilmesi için başvurular yerleşim yeri Nüfus Müdürlüklerine yapılıyor. Buna göre 2019 yılı sonuna kadar düzeltmelere yönelik yanlışlıklar il ve ilçe idare kurulu kararı ile bir kereye mahsus olarak değiştirilebilecek.


Yorumlar