Anasayfa /  Teknoloji

E-Devlette Yeni Dönem Başlıyor: Bundan Sonra Artık…

E-devlet uygulamalarında her geçen gün yeni bir uygulama ilave edilerek, resmi işlemler daha pratik ve zaman kaybı yaşanmadan yapılabiliyor. 

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2019 20:07

Bu işlemlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre E-devlet uygulamalarında Mart ayından itibaren yeni bir dönem daha başlayacak. 81 il ve 900'den fazla ilçede abone işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada doğalgaz, elektrik ve GSM abone işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılabileceğini aktardı. 

Vatandaşların illeri daha kolay yapabilmeleri için yeni hizmetler yakın zamanda işletime girecek. E-devlet üzerinden belediye ve GSM operatörlerinin entegre edilmesinin ardından abone işlemleri yapılabilecek. 

Abonelik sonlandırmada yine edevlete giriş yapılarak kısa sürede tamamlanabilecek. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Öncelikle mevzuat değişiklileri için yakın zamanda düzenlemeler hayata geçecek.

YASAL DÜZENLEMELER YAPILACAK

Abonelik işlemlerin hayata geçirilmesi için gerekli olan yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından abonelik hizmetleri hayata geçecek. Vatandaşlar sıra beklemeden yapabilecek. 

Ayrıca daha önce yüz yüze yapılan işlemlere de devam edebilecek. Evrak israfı ve zaman israfının önüne geçileceği dijital dönüşüme önemli bir adım atılmış olacak. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamalarda; "Sistemi akıllılaştırarak, kamunun önemli ölçüde tasarruf etmesinin önünü açacağız. Bunlar için de öncelikle kamudaki sistemlerin birbirleriyle tam olarak entegrasyonunu tamamlayıp, yapay zeka dahil ileri teknolojileri etkili bir şekilde uygulayacağız.


Yorumlar