Anasayfa /  Teknoloji

E devlet şifremi unuttum yeni şifre nasıl alınır?

E devlet üzerinden artık binlerce işlem yapılabiliyor. Sigorta sorgulamadan tutun da ehliyet işlemlerine kadar birçok işlemin yapıldığı e devlet şifresi unutulunca ne yapmak gerekiyor? E devlet şifresi alma ücreti ve e devlet şifre detayları haberimizde.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2017 16:10

TÜRKİYE'de yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiren e devlet ile ilgili birçok yenilik ve düzenleme yapılıyor. Fakat bazen e devlet şifresi unutulabiliyor. Peki e devlet şifresini unutanların ne yapması gerekiyor? E devlet yeni şifre nasıl alınır?

E-Devlet’te iki binin üzerinde hizmet ile 35 milyondan fazla kullanıcı bulunur. Kullanıcılar, sıra bekleme derdi olmadan işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilirler. E-Devlet uygulamasına ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet eklemeleri yapılır. Son olarak eklenen hizmetler; Orman ve Su İşleri Bakanlığı personel alımına ilişkin iş başvurusu, RTÜK’e şikayet, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın banka hesaplarına uygulanan elektronik haciz sorgulama işlemleridir. 

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?



E-Devlet şifresi, uygulamaya giriş seçeneklerinden birisidir. Şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden şifre temin edebilirler. Şifre 2 Türk Lira ücret karşılığında, kapalı zarf içerisinde verilir. E-Devlet şifresinin, kişisel bilgilerin güvenliği için başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir. 

E DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?



E-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısından yeni şifre oluşturabilir. Yeni şifre için, E-Devlet uygulamasında kayıtlı cep telefonu numarasının bulunması gerekir. Cep telefonu numarası kayıtlı değilse, PTT şubesinden yeni bir şifre alınarak işlem yapılabilir. 


Yorumlar