Anasayfa /  Foto Galeri

Dünya'yı sarsan olayda flaş gelişme! Ölü ve yaralı sayısında korkunç rakamlar...

Lübnan Beyrut limanında bir kargo gemisinde bulunan 2 bin 750 ton ağırlığındaki amonyum nitrat maddesi nükleer bomba gibi patladı, liman enkaz yığınına döndü. Patlamanın korkunç görüntüsü şans eseri kameraya alındı ve izleyenleri dehşete düşürdü. Bu vahim olayda ölü sayısı 100'ün üzerine çıktı. 3 binin üzerinde de yaralı var. İşte dünyayı sarsan, Lübnan tarihinin en kanlı patlamasında yaşanan tüm gelişmeler...

Dünya'yı sarsan olayda flaş gelişme! Ölü ve yaralı sayısında korkunç rakamlar... - Sayfa 1

Beyrut dün şiddetli bir patlama ile sarsıldı. Limanda, içerisinde yüksek miktarda amonyum nitrat bulunan depoda meydana gelen patlama sonucu yüzlerce metre yüksekliğinde mantar bulutu oluşurken, civardaki çok sayıda işyeri ve ev hasar gördü.

Dünya'yı sarsan olayda flaş gelişme! Ölü ve yaralı sayısında korkunç rakamlar... - Sayfa 2

Lübnan Emniyeti, söz konusu patlayıcı maddenin daha önce düzenlenen bir operasyonda ele geçirildiğini bildirdi. 

Dünya'yı sarsan olayda flaş gelişme! Ölü ve yaralı sayısında korkunç rakamlar... - Sayfa 3

Yerel medyaya konuşan Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, “ele geçirilmiş 2750 ton amonyum nitratın, tutulduğu depoda, küçük bir açıklığın kapatılması için yapılan kaynak işlemi sırasında patladığını” söyledi.

Dünya'yı sarsan olayda flaş gelişme! Ölü ve yaralı sayısında korkunç rakamlar... - Sayfa 4

Patlamanın ardından şok dalgası yaklaşık 200 kilometre ötedeki Kıbrıs’tan da hissedildi. Ada’nın Lübnan’a bakan güney sahillerinde oturanlar patlamayı net olarak hissettiklerini ve sallandıklarını dile getirdiler.