Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyanın en güçlü pasaportları listesi belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada...

Henley & Partners isimli Londra merkezli danışmanlık şirketinin her yıl hazırladığı Henley Pasaport Endeksi’nin güncel verileri kamuoyu ile paylaşıldı. Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildiği ülke sayılarına göre sıralanan listede Türkiye'nin durumu da değişti. İşte Dünyanın en güçlü pasaportları...

Dünyanın en güçlü pasaportları listesi belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada... - Sayfa 1

Her yıl hazırlanan ve merakla beklenen listede sıralamada dikkat çekici değişlikler de yaşandı…

Dünyanın en güçlü pasaportları listesi belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada... - Sayfa 2

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nden alınan veriler baz alınarak hazırlanan dünyanın en güçlü pasaportları listesinde birinci sıradaki ülke yine değişmedi. Japonya pasaportuna sahip olanlar dünyada 193 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. Listenin birinci sırasındaki Japonya'yı yine iki Asya ülkesi takip ediyor. Singapur ve Güney Kore vatandaşları tam 192 ülkeye vize sorunu olmadan özgürce seyahat edebiliyor.

Dünyanın en güçlü pasaportları listesi belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada... - Sayfa 3

Avrupa ülkeleri arasında en güçlü pasaporta sahip olan ülke ise Almanya oldu. Alman vatandaşları 190 ülkeye vize olmadan seyahat edebiliyor. Almanya, Güney Kore ve Singapur'un ardından en güçlü pasaportlar listesinde üçüncü sırayı aldı. 

Dünyanın en güçlü pasaportları listesi belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada... - Sayfa 4

Sıralamada 189 destinasyona vize sorunu olmadan seyahat edebilen 3 ülke var. Aralarında Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüksemburg ile birlikte Finlandiya ve İtalya dünyanın en güçlü pasaportları listesinde 4. sırayı paylaştı.