Anasayfa /  Foto Galeri

Dünya'nın en eski kabilelerinin iğrenç gelenekleri!

Dünyanın her yerinde, gençlik yıllarını tamamlayıp yetişkinliğe adım atan kişiler için düzenlenen birbirinden ilginç törenler ve ayinler bulunuyor. Birçok kültürde ise, cinsel olgunluğa erişmek, yetişkinliğe adım atmak olarak nitelendiriliyor. Galerideki ayinleri gördükten sonra.bu tarz bir toplumda yaşamadığınız için kendimizi şanslı hissetmeliyiz...

Dünya'nın en eski kabilelerinin iğrenç gelenekleri! - Sayfa 1

1. Afrika’da yaşayan bir topluluk olan Fulalar’ın, yetişkinliğe adım atan ergenler için düzenlediği bir ‘kamçılama yarışması’ bulunuyor.

Gerçek bir erkek olduğunu kanıtlamak isteyen Fulalı gençler, başka kabilelerden yaşıtlarıyla kamçılama yarışmasına katılıyor. Temel kural şu: Çocuklar hiçbir şekilde korku belirtisi göstermemeli. Yarışmanın sonunda kimin kazandığına, dövüşü izleyen kabile üyeleri karar veriyor.

Dünya'nın en eski kabilelerinin iğrenç gelenekleri! - Sayfa 2

2. Etiyopya’da bulunan Hamar kabilesinde, eğer bir kişi evlenmek istiyorsa, ineklerin üzerinde atlanılan ilginç bir törene katılmak zorunda.

İlk olarak genç insan ailesinin gözleri önünde kırbaçlanıyor ve ardından dört kısırlaştırılmış ineğin üzerinden hızla koşuyor. Eğer başarılı olursa, kabilede kalmaya ve evlenmeye hak kazanıyor.

Dünya'nın en eski kabilelerinin iğrenç gelenekleri! - Sayfa 3

3. Brezilya’da bulunan Matis kabilesinin genç erkekleri, görüş kabileyetlerini arttırmak için gözlerine döktükleri bir zehrin ardından ava çıkmak zorunda.

Ava çıkmadan önce, bu gençler dövülüyor ve kırbaçlanıyor. Daha sonra, tahtatan yapılmış iğneler ile kendilerine zehir enjekte ediyorlar ki, bu işlem oldukça acı vericiymiş.

Dünya'nın en eski kabilelerinin iğrenç gelenekleri! - Sayfa 4

4. Kuzey Amerika’da yaşayan kızılderili Algonquin kabilesinin genç erkekleri, önce tenha bir yere götürülüyor, orada kefese konuluyor, ve ardından bu gençlere ‘wysoccan’ olarak bilinen çok güçlü bir uyuşturucu veriliyor.

Bu ayinin amacı, erkekliğe adım atan kişilere, çocukluk yıllarını unutturmak. Eğer kişi bu anıları hala unutmamış ise, verilen uyuşturucunun dozu arttırılıyor.