Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyaca ünlü yıldız Adele 45 kilo'yu nasıl verdi? İşte sırrı!

Dünyaca ünlü yıldız Adele bugünlerde tanındığı ilk günlerden çok daha farklı bir görünümle karşımızda. 33 yaşındaki şarkıcı Adele, Oprah Winfrey röportajında verdiği kiloları, egzersiz rutinini, boşanma sürecini ve bugünkü zihinsel durumunu anlattı. Kilo verme sürecinde herhangi bir diyete bağlı kalmadığını söyleyen Adele, verdiği kiloların tek sırrının egzersiz olduğunu belirtiyor.

Dünyaca ünlü yıldız Adele 45 kilo'yu nasıl verdi? İşte sırrı! - Sayfa 1

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Adele'i tanıdığımızda o günkü kilo durumu ile bugünkü arasında 45 kilodan fazla vardı. Kilo verme sürecinde toplamda 100 kilo kaybeden Adele, kilo verirken yaşadıklarını ve bu süreçte hayatında nelerin değiştiğini Oprah röportajında anlattı.

Adele, 2019 sonunda verdiği kilolarla manşetlere çıkmaya başladı

Adele ilk olarak Ekim ayında Drake’in doğum günü partisinde verdiği röportajda verdiği kilolar hakkında “Eskiden ağlardım, şimdi terliyorum” dedi. Sonrasında Instagram hesabında paylaştığı aynı başlıklı fotoğrafı ile ne demek istediğini daha iyi anladık. Ünlü şarkıcının verdiği kilolar o zamandan belli olmaya başlamıştı:

Dünyaca ünlü yıldız Adele 45 kilo'yu nasıl verdi? İşte sırrı! - Sayfa 2


Sonrasında, Ekim 2020’de Saturday Night Live'da Adele, “Beni son gördüğünüzden beri gerçekten çok farklı göründüğümü biliyorum,” dedi. “Ama aslında, tüm Covid kısıtlamaları nedeniyle hafif bir şekilde seyahat etmek zorunda kaldım ve sadece yarımı getirebildim; dolayısıyla bu benim göstermek istediğimin yarısı.” diye özetlenebilecek espriler yaparak hayranlarına keyifli mesajlar verdi.

Son zamanlarda paylaştığı fotoğraflarda ise gülümseyen ve zayıflamış bir Adele görüyoruz: makyajsız, sade, mutlu ve kendi de belirttiği üzere olduğu gibi:

Peki Adele nasıl kilo verdi?

Adele’in kilo kaybı öncelikle fitness rutininden kaynaklanıyor

Adele’in egzersiz programı, ağırlık kaldırma ve devre eğitimini içeriyor. Şarkıcı bu egzersiz rutininin üzerine düzenli bir şekilde 3 senedir çalıştığını belirtiyor. Başka bir deyişle Adele bilinçli bir kilo verme sürecinden geçmiş ve uyguladığı egzersizde sonuçtan önce düzenli uygulamaya önem vermiş. 

British Vogue ile bir başka röportajda Adele, karantina sırasında günde üç kez spor yaptığını söyledi: “Sabahları ağırlık çalışıyorum, sonra yürüyüş ya da öğleden sonra boks ve akşamları kardiyo yapıyorum.” Oprah ile yaptığı konuşma sırasında Adele, ağırlık kaldırmaya sadece 5 kiloluklarla  başladığını, sonra ağırlıkları yavaş ve düzenli bir şekilde 70 kiloluklara kadar çıktığını anlattı.

Adele ayrıca diyet yaparak kilo verdiğine dair tüm söylentilerin yanlış olduğunu da doğruladı. “Aralıklı oruç yok. Herhangi bir diyete bağlılık yok. Hatta çok sıkı çalıştığım için eskisinden daha fazla yiyorum” dedi.

Dünyaca ünlü yıldız Adele 45 kilo'yu nasıl verdi? İşte sırrı! - Sayfa 3

Egzersiz, zihinsel sağlığını da iyileştirmeye yardımcı oldu

Belli ki Adele için sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek sadece hedef kiloya ulaşmak değildi. British Vogue’a “Egzersiz yaparak kendimi daha iyi, daha endişesiz hissediyorum. Hedefim asla kilo vermek değildi; aslında her zaman güçlü olmak ve telefonum olmadan her gün kendime yeterince zaman ayırmak istiyordum” dedi.

Adele, Oprah’a o dönemki endişesinin boşanmasından kaynaklandığını da açıkladı. “Evliliğim bittikten sonra korkunç anksiyete atakları yaşadım. Bu durum beni tamamen felç etti ve kafamı çok karıştırdı çünkü ataklar sırasında vücudum üzerinde herhangi bir kontrole sahip olamadığımı fark ettim. Atağın vücuduma neler yaptığının farkındaydım, fakat o anlarda bir şey yapamadım. Başka bir deyişle bu dünyadayken başka bir gezegende gibi hissettim: tüm vücudum sanki başka bir yerdeyken endişe hisleri buradaydı.” Bu sebeple Adele kilo verme sürecinde hedefini kilo vermek yerine zihinsel ve fiziksel güçlenmeye odaklamış.

Kendinden emin ve vücudu pozitif hissediyor

Adele, sosyal medyada neden kilo verme yolculuğunu daha fazla paylaşmadığı sorulduğunda, “Kendim için yaptım, başkası için değil. Öyleyse neden paylaşayım ki? Bu durumu büyüleyici bulmuyorum. Bu benim vücudum.” diyerek her insanın kendi için benimsemesi gereken çok kritik başka bir durumu vurguladı. 

Aynı zamanda yeni görünümü hakkında birçok olumsuz yorumun ortaya çıktığını biliyor. “Vücudum tüm kariyerim boyunca nesneleştirildi. Sadece şimdi değil. Neden şok olunduğunu anlıyorum. Bazı kadınların neden özellikle incindiğini anlıyorum. Görsel olarak birçok kadını temsil ettim. Ama ben hala aynı kişiyim,” diye açıkladı. 

Ne olursa olsun kendinden emin ve vücut pozitifliğini koruduğunu söyleyen şarkıcının şu sözleri de farkındalık yaratıyor:  “İnsanlar 12 yıldır vücudum hakkında konuşuyorlar. Kilo vermeden önce de konuşurlardı. Ama her neyse, umrumda değil’ dedi. “Vücut-pozitif olmak için fazla kilolu olmanıza gerek yok, herhangi bir şekil veya boyutta olabilirsiniz. İnsanların bedenleri hakkında ne hissettiklerini doğrulamak benim işim değil. Başkalarının kendileri hakkında kötü hissetmesine neden olduğu için kendimi kötü hissediyorum, ama bu benim işim değil. Kendi hayatımı düzenlemeye çalışıyorum. Başka bir endişe ekleyemem.”