Anasayfa /  Dünya

Ünlü sunucu Charlie Rose hakkında taciz iddiası

Dünyanın liderleri ve ünlü isimler ile yaptığı röportajlarla tanınan Amerikalı sunucu ve program yapımcısı Charlie Rose, sekiz ayrı kadının cinsel taciz iddiaları ile karşı karşıya kaldı. İddialar üzerine, Rose’un CBS ve PBS kanallarında yayınlanan programları yayından kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2017 10:11

ABD medyasına yansıyan haberlere göre, sekiz kadın 1990'ların başından 2011 yılına kadar farklı dönemlerde, yanında çalıştıkları Rose’un cinsel tacizlerine uğradıklarını ileri sürdü. Yaşları 21 ile 37 arasında değişen kadınlar, Charlie Rose Yapım Şirketi’nde çalıştıkları ya da işe girmeye çalıştıkları dönemlerde ünlü sunucunun kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. 



Sekiz kadın, uzun süredir televizyon sunucusu olan Charlie Rose'un telaşlı telefon görüşmeleri de dahil olmak üzere kendilerine karşı istenmeyen cinsel içerikli davranışta bulunduğunu, yanlarında çıplak dolaştığını veya göğüslerini, kalçalarını veya cinsel organlarını ellediğini söylüyor. 



İddialar üzerine bir açıklama yapan Charlie Rose, meslek yaşamı boyunca kadınların kariyer yapmalarını savunduğunu ve desteklediğini dile getirdikten sonra, ‘Bununla birlikte, son birkaç günde bazı eski kadın meslektaşlarıma karşı davranışım hakkında iddialar ortaya atıldı. Bu kadınların onların seslerini duyduğumu bilmelerini isterim ve uygunsuz davranışlarım için özür dilerim. Çok utandım. Bazen duyarsız davrandığımı ve sorumluluklarını kabul ediyorum, ancak bu iddiaların hepsinin doğru olduğuna inanmıyorum. Ben hep paylaşılan ortak duygular olduğunu düşünerek davrandım ancak şimdi anlıyorum ki yanılıyormuşum’ dedi. 





Süperhaber


Etiketler charlie rose
Yorumlar