Anasayfa /  Dünya

Trump, Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı

ABD Başkanı Trump, Türkiye'de serbest bırakılan rahip Brunson ile Oval Ofis'te buluştu. Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Brunson'ın serbest kalmasından ötürü teşekkürlerini yineledi.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2018 22:19

ABD Başkanı Trump, tahliye edilen Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı. Trump yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. İlişkilerimiz açısından bu çok önemli bir adım olabilir." dedi.

Tahliye olduktan sonra ABD'ye giden Rahip Brunson'ın ilk sözleri ise şu şekilde oldu: "Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton'a teşekkür ederim. Kongre'de serbest kalmam için uğraşanlara da teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum" 

BRUNSON, TRUMP İÇİN KISA BİR DUA GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Trump'da bu konuşma karşılığında Türkler iyi insanlardır onları seviyorum ifadelerini kullandı. Toplantı sırasında Rahip Brunson Trump ve ABD için kısa bir dua gerçekleştirdi.

"BU OLAY İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ DÜZELTECEKTİR"

Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tekrar teşekkür ediyorum. Bu olay iki ülke arasındaki bozulan ilişkileri düzeltecektir. Tekrar Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim" dedi.


Yorumlar