Anasayfa /  Dünya

Trump o koltuk için bir Müslümana görev verebilir

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Allianz Başekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian'ı ABD Merkez Bankasının (Fed) Başkan Yardımcılığı için değerlendirdiği iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2017 22:57

Wall Street Journal'ın haberine göre, Beyaz Saray, Fed'in Stanley Fischer'ın istifasıyla boşalan Başkan Yardımcısı koltuğunu doldurmak için harekete geçti.

Haberde, Fed'in Başkan Yardımcılığına ekonomi ve para politikası konusunda tecrübeli bir ismin getirileceği vurgulanırken, Mısır kökenli başarılı ekonomist El-Erian'ın Başkan Trump tarafından değerlendirilen birkaç aday arasında olduğu kaydedildi.

Muhammed El-Erian, seçilmesi durumunda Donald Trump'ın Fed Başkanlığına bu ayın başında aday gösterdiği Guvernör Jerome Powell'ın ardından bankanın en önemli 2'nci ismi olacak.

Şu anda sigorta ve varlık yönetimi şirketi Allianz'ın Başekonomi Danışmanlığı görevini yürüten 59 yaşındaki El-Erian, daha önce dünyanın en büyük yatırım yönetim şirketi PIMCO'da ve Uluslararası Para Fonunda (IMF) üst düzey görevlerde bulunmuştu.





Fed'in eski Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, eylül ayında yaptığı istifa edeceği yönündeki açıklamasının ardından 13 Ekim'de görevini bırakmıştı.

MUHAMMED EL-ERİAN KİMDİR?

Muhammed El-Erian, dünyanın en büyük tahvil fonlarından PIMCO'nun CEO'luğunu yapmıştı. 2014 yılında bu görevinden ayrılan El-Erian şu an Allianz Group'un Yönetim Kurulu'nda Baş Ekonomi Danışmanı olarak görev yapıyor. El-Erian ayrıca bugün yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5. sırada yer aldığı 'Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı' listesinde de en güçlü Müslüman iş adamları arasında gösteriliyor.


Yorumlar