Anasayfa /  Dünya

Trump Beyaz Saray'da 45 senatörle Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlarını görüştü!

Trump Beyaz Saray'da 45 senatörle Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlarını görüştü! Türkiye açısından oldukça önemli olan Beyaz Saray'daki toplantı sona erdi. Kritik toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Toplantı öncesi Trump, Pompeo ile bir görüşme de gerçekleştirdi. Trump, Beyaz Saray'da 45 senatörle Türkiye'ye uygulanacak ABD yaptırımlarını masaya yatırdı.

Abone ol
Abone ol 24 Temmuz 2019 01:56

Trump Beyaz Saray'da 45 senatörle Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlarını görüştü!

Türkiye açısından oldukça önemli olan Beyaz Saray'daki toplantı sona erdi. Kritik toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Toplantı öncesi Trump, Pompeo ile bir görüşme de gerçekleştirdi. Trump, Beyaz Saray'da 45 senatörle Türkiye'ye uygulanacak ABD yaptırımlarını masaya yatırdı.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD ile arasındaki gerginlik sürüyor. 

Trump'ın yaptırımlar konusunda senatörlerle görüşmesi sona erdi. Beyaz Saray'da gerçekleştirilen ve Türkiye açısından kritik öneme sahip olan toplantıda Trump, 45 senatörler Türkiye’ye CAATSA yaptırımları konusunu ele aldı. 

Beyaz Saray'daki toplantı öncesinde ABD Başkanı Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir görüşme de gerçekleştirdi. 

Görüşmede, Cumhuriyetçi senatörlerden Lindsey Graham, Tom Cotton, Mitch McConnell, Rand Paul, Marco Rubio ve James Risch gibi isimlerin katıldığı da bildirildi.

 Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Trump’ın toplantı öncesi Pompeo ile yaptığı görüşme Beyaz Saray'da senatörlerle yapılacak olan toplantı ile ilişkili olan bir görüşme olduğu belirtildi. Çünkü Donald Trump yaptırımları, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı yetkilileri ile konuşup kararlaştırılması gerekiyor. 

Trump’ın bugüne kadar yapmış olduğu açıklamalar göz önünde bulundurulduğunda Trump’ın talebinin yaptırımları erteleme yönünde olması bekleniyordu.

Pentagon’un Türkiye’yi F35 programından çıkarılması kararının ardından senatörler, Trump'tan CAATSA yaptırımlarının devreye sokulması için baskıda bulunmuş ardından Trump, senatörleri Beyaz Saray'a davet etmişti. 

Türkiye açısından önemli hafta

Gelecek hafta ABD Kongresi'nin tatile girecek ve eylül ayına kadar kapalı kalacak. 

Toplantıdan bu hafta içerisinde yaptırım ya da CAATSA’'nın ertelenmesi yönünde herhangi bir karar çıkmaz ise eylül ayına kadar rafa kaldırılmış olacak. 




Yorumlar