Anasayfa /  Dünya

Trump Almanya'ya baskı uyguluyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Almanya'ya 'Kuzey Akım-2' (Nord Stream II) doğalgaz boru hattı projesi hakkında baskı uyguladığı iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2018 23:34

The Wall Street Journal'ın Amerikalı, Alman ve Avrupalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump'ın geçen ay Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Kuzey Akım-2 projesine desteğini kesmesini istediği ve bu konuda kendisine baskı uyguladığı ileri sürüldü.

TİCARET MÜZAKERELERİ YENİDEN BAŞLAYACAK

Haberde, Trump'ın, bu talep karşılığında ABD ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticaret müzakerelerinin yeniden başlayacağını söylediği aktarıldı. 

Trump, mart ayında, ABD'nin yabancı ülkelerden ithal ettiği çeliğe yüzde 25, alüminyuma yüzde 10 gümrük vergisi getirmiş, ancak AB ülkelerine geçici muafiyet tanımıştı. 

TRUMP MERKEL'E BASKI UYGULUYOR

Uzmanlar, 1 Haziran'da süresi dolacak muafiyetin devam edebilmesi, ABD ile AB arasında yeni ticaret koşullarının yaratılması ve AB ülkelerine ABD'den sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatının arttırılması için Trump'ın Merkel'e Kuzey Akım-2 boru hattı konusunda baskı uyguladığını ifade ediyor. 


Yorumlar