Anasayfa /  Dünya

Taliban çiçeklerle Kabil'de

Ramazan Bayramı nedeniyle ateşkes ilan edilen Afganistan'da yıllardır ülkeyi kan gölüne çeviren terör örgütü ile İçişleri Bakanı buluştu. Reuters haber ajansı, ülkede bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda onlarca silahsız Taliban militanının 18 yıl sonra geldikleri başkentte selfie çektiğini bildiriyor.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2018 19:32

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, militanların Afgan askerlerine çiçek verdiği yer alıyor. 

Afganistan'ın başkenti Kabil bugün sıra dışı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İçişleri Bakanı Veys Ahmed Barmak, Taliban militanlarıyla Kabil'de görüştü.

Yıllardır Afganistan'ı kan gölüne çeviren terör örgütü Taliban, ilk kez Ramazan Bayramı nedeniyle ateşkes ilan etmişti. Taliban'ın ateşkesine karşı Afgan yönetimi de benzer bir adım atmıştı.

Reuters haber ajansı, ülkede bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda onlarca silahsız Taliban militanının başkentte selfie çektiğini bildiriyor. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde militanların Afgan askerlerine çiçek verdiği yer aldı. Ayrıca Kabil'de trafiğin kilitlendiği ve halktan birçok kişinin de militanlarla birlikte poz verdiği görülüyor.

Reuters haber ajansı, ülkede bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda onlarca silahsız Taliban militanının başkentte selfie çektiğini bildiriyor.

Taliban'ın bu yılın ilk beş ayında gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişi öldü.


Yorumlar