Anasayfa /  Dünya

Suriye televizyonu: 'Türk güçleri Esed milislerini bombalıyor'

Suriye devlet televizyonu, Afrin’e giren hükümet yanlısı milislerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen milisler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyor. Devlet ajansı SANA ise Türk güçlerinin Afrin'e giren rejim yanlısı milislerin bulunduğu bölgeyi bombaladığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2018 18:37

Suriye hükümetine bağlı milisler Afrin'e doğru ilerlemeye başladı. Suriye devlet televizyonunun yanı sıra Hizbullah'a yakın medya kuruluşları da Afrin'e ilerleyen araçlara ait olduğu belirtilen görüntüler yayınladı. Milislerin ilerlemeye başladığının açıklanmasının ardından devlet ajansı SANA, Türkiye'nin milislerin geçeceği bölgeyi bombaladığını açıkladı.

ANKARA'DAN İLK YORUM: Ankara’dan edinilen bilgilere göre sınırda İran yanlısı Şii milisler gösteri yapıyor. Edinilen bilgilere göre bu gösteri İran’ın, “Suriye’nin yanındayız” mesajı olarak algılanıyor. Ankara şu ana kadar Esed rejiminin Afrin’e girdiği gibi bir bilgi elde etmedi. Ancak Ankara temkinli davranarak Afrin’deki durumu an be an izliyor.

Suriye devlet televizyonunun 'Esed güçleri Afrin’e girerken Türkiye’nin bölgeyi bombaladığı' iddiası ise doğrulanmadı.


Yorumlar