Anasayfa /  Dünya

Son dakika! Afrin'de patlama! Şehir merkezine bombalı saldırı...

Afrin şehir merkezindeki patlamada 2 kişinin öldüğü, 20'nin üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor.

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2019 12:22

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcının yıldönümünde gözlerin çevrildiği, teröristlerden arındırılan Afrin şehir merkezinde sabah saatlerinde bombalı saldırı alarmı verildi. 



Günler öncesinden harekatın yıl dönümünde olası saldırılara karşı alarm durumunda olan güvenlik güçleri, sabah saatlerinde ilk olarak kent merkezi yakınlarında durumundan şüphelendiği ve inceleme sonrası bomba yüklü olduğunu belirlediği bir aracı kontrollü olarak infilak ettirdi. 



Ancak, bu saldırıdan kısa süre sonra otogardan çıkan yolcu midibüsü, Valilik binasına 500 metre mesafedeki Zeytin Dalı Bulvarı'nda infilak ettirildi. Büyük gürültüyle meydana gelen patlamanın ardından bölgede güvenlik güçleri önlem alırken, sağlık ekipleri de yaralıları ambulanslarla tahliye ederek hastanelere kaldırdı.

İlk bilgilere göre patlamada 2 kişinin öldüğü, 20'nin üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen çok sayıda kişi gözaltına alınarak sorgulanmaya başladı. Kent genelinde teyakkuz durumuna geçilirken, Valilik binasının da bulunduğu saldırının yapıldığı Zeytin Dalı Bulvarı ise yaya ve araç kullanımına kapatıldı.



Harekatın yıl dönümünde Afrin’de sivillerin ise günlük yaşamlarına normal olarak devam ettiği görüldü.


Etiketler Afrinde patlama
Yorumlar