Anasayfa /  Dünya

Sokak ortasında izdiham çıkaran ceza!

Endonezya’da zina yaptıkları öne sürülen iki kadın, bambu çubuğuyla kırbaçlandı. Halk infazı görüntülemek için yarıştı. Hükümet ‘imajımız bozuluyor’ diyerek infazları artık kapalı alanda yapma kararı aldı.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2018 13:30

Endonezya’nın Açe eyaletinde uygulanan son kırbaç cezası dünyada da yankı buldu. Zina yaptığı iddia edilen 2 kadın, halkın önünde kırbaçlanarak cezalandırıldı. Halk tarafından cep telefonuyla kaydedilen anlar genç kadınların çektiği acıyı gözler önüne serdi. 

Gazete vatan'ın haberine göre fotoğraflarda evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen 6 kişi bambu sopası cezası aldı. Kırbaç cezasının bir benzeri olan bu cezada, bambudan yapılmış özel sopalar kullanılıyor ve cellat baştan aşağı kapalı bir giysi giyerek infazı gerçekleştiriyor.

Açe bölgesinde bu tür cezaların yaygınlaşmasının ardından bölge yönetimi, infazların açık alanlarda yapılmak yerine kapalı alanlarda yapılacağını açıklamıştı. Dolayısıyla bugün gerçekleşen infazın bölgedeki son açık hava infazı olması bekleniyor.

Bugün gerçekleşen infaza belki de bu gelişme dolayısıyla yüzlerce kişi katıldı. Haremlik-selamlık olarak ikiye ayrılan bölümlerde yüzlerce Endonezyalı heyecan içerisinde infazı izlerken birçok katılımcı cep telefonuyla bu anı kaydetti.

Öte yandan dün bazı Açeliler belediye binası önünde yürüyerek, infazların kamuya açık yerde yapılması gerektiğine yönelik bir gösteri yürüyüşü yaptı. 

Göstericiler, “Eğer kırbaçlama ve bambu sopalarla vurma cezası kapalı alanlarda yapılırsa suç oranı artar ve bu cezanın hiçbir caydırıcılığı olmaz” açıklamasını yaptı.

Konser alanında selfie çeker gibi...

Fotoğraflarda katılımcıların neşeli olduğu ve en ön sıradan infazı izlemek istedikleri dikkat çekti. İzdiham yaşanmasına rağmen ön sırada sahneyi koruyan askerlerin de yakından cep telefonuyla infazı videoya çekmesi dikkat çekti.

Acıya dayanamadı elini kaldırdı

11 sopa ile cezalandırılan kadın 5’inci darbeden sonra elini kaldırdı. Acıya dayanamayan kadına su verildikten sonra vurulmaya devam edildi. Yetkililer, 6 kişinin 11 ile 22 bambu sopa darbesi cezası aldığını açıklarken, “Normalde daha büyük bir ceza verilirdi fakat yeterli görgü tanığı olmadığı için cezayı düşük tuttuk” ifadesini kullandı.


Etiketler Kırbaç Cep tetfonu
Yorumlar