Anasayfa /  Dünya

Rusya’dan S-400 açıklaması: Temmuz ayında teslim edeceğiz

Rusya'dan S-400 füzeleriyle ilgili kritik bir açıklama geldi. Moskova yönetimi, Türkiye ve ABD arasında krize neden olan füzelerle ilgili, "Temmuz ayında teslim etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2019 17:38

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, ABD Temsilciler Meclisi’nin S-400’leri alması halinde Türkiye’nin F-35 programından çıkartılması ve yaptırımların devreye girmesini öngören karar tasarısını onaylamasının ardından, savunma sistemlerinin sevkiyatının planlandığı gibi temmuzda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Konuyla ilgili gazetecilerin yönelttiği bir soruyu yanıtlayan Uşakov, “Evet, teslimat planlandığı gibi gerçekleştirilecek” dedi.

Uşakov, “Rusya ile Türkiye arasında bu konuda gerçekleştirilen anlaşmalar vaktinde yerine getiriliyor, konuyla ilgili karşılıklı bir sorun yok” ifadesini kullandı.

‘ALAYCI BİR ŞANTAJ’

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da gün içinde ABD’nin kararıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Ryabkov, “Tüm yükümlülüklerimiz mevcut anlaşmalar ve belgelerden zerre sapma olmaksızın, tam anlamıyla ve zamanında yerine getirilecektir” demişti.

Rus Bakan Yardımcısı, ABD’nin S-400 sevkıyatı konusunda Türkiye’ye yönelik son eylemlerinin açıkça, doğrudan, alaycı bir şantaj olduğunu da sözlerine eklemişti.

Ryabkov “Bu şantaj sadece Türkiye’ye yönelik değil, Rusya ile hukuki şekilde askeri-teknik işbirliğini geliştiren tüm ülkelere yapılıyor” ifadelerini kullandı.


Yorumlar