Anasayfa /  Dünya

Rusya ve Ermenistan’dan ilişkileri geliştirme kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan’ın çiçeği burnunda Başbakanı Nikol Paşinyan gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi kararı alındı.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2018 03:47

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan’ın yeni Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldi. Rusya Devlet başkanı Putin, görüşmede yeni Ermenistan hükümeti ile ilişkilerinin daha da geliştirileceği yönündeki beklentisini dile getirdi. Paşinyan’a yeni görevinde başarılar dileyen Putin, ekonomik işbirliği ve güvenlik konuları açısından Moskova’nın Ermenistan'ı bölgedeki en yakın partneri ve müttefiki olarak gördüğünü ifade etti. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin doğurduğu sonuçların daha artmasını beklediğini dile getiren Putin, Rusya ile Ermenistan’ın uluslararası alandaki işbirliğini sürdüreceğini belirtti. 

Ermenistan ve Rusya’nın ekonomik partner olduğunun altını çizen Paşinyan da Ermenistan’ın iki ülke arasındaki ekonomik ve politik ilişkilere yeni bir ivme kazandırmaya kararlı olduğunu söyledi. 


Yorumlar