Anasayfa /  Dünya

Rusya'dan şaşırtan Suriye açıklaması : Duma'daki incelemelerde kimyasal madde izine rastlanmadı

Sputnik'in haberine göre, Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, kimyasal saldırının gerçekleştiği iddia edilen Suriye’nin başkenti Şam’ın Duma kırsalında yaptıkları incelemede hiçbir ize rastlanmadığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2018 22:47

Açıklamada, "Ateşkes izleme merkezinin radyasyon, kimyasal ve biyolojik savunma uzmanları ile sağlık personelinden oluşan grubu, 9 Nisan günü, kimyasal silahın kullanıldığı iddia edilen Suriye'nin Duma kentinde incelemelerde bulundu" dendi.

SAĞLIK KURULUŞU ZİYARET EDİLDİ

İnceleme sonuçlarının herhangi bir kimyasal madde izinin olmadığını gösterdiğini kaydeden merkez, "Ateşkes izleme merkezinin askeri hekimleri, Duma'daki sağlık kuruluşunu ziyaret etti. Buradaki hastalarda kimyasal zehirlenme belirtileri veya kimyasal madde etkileri tespit edilmedi" diye ekledi.

'BEYAZ MİĞFERLERİN İDDİALARI UYDURMA'

Beyaz Miğferler'in verdiği bilgilerin ve sosyal medya üzerinden yaydığı ‘kimyasal saldırı kurbanları' ile ilgili görsellerin "uydurma ve varılan ateşkesi bozma çabasından başka bir şey olmadığını" kaydeden merkez, "Batı ülkelerinin temsilcilerinin, terörist ve militanların bu arsız suç ortaklarının yalanına inanması şaşkınlık yaratıyor" dedi.

Suriye ordusunun Şam kırsalındaki Duma'da kimyasal silah kullandığı iddiaları ortaya atılmış, Batı ülkeleri iddialara dayanarak Suriye'ye saldırı tehdidini dile getirmişti.





Sputnik 


Etiketler Duma bölgesi
Yorumlar