Anasayfa /  Dünya

Pucca hapis cezası aldığı tweet neydi? Pucca kimdir, kaç yaşında?

Pucca kimdir, kaç yaşında? Pucca hapis cezası aldığı tweet neydi? soruları bugün en çok merak edilen konu başlıkları arasındaki yerini aldı.Pucca hapis cezası aldığı tweet neydi? Pucca kimdir, kaç yaşında?

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2019 14:54

Pucca kimdir, kaç yaşında? Pucca hapis cezası aldığı tweet neydi? soruları gündemin en trend başlıkları arasında yer alıyor. Sosyal medya fenomeni olarak tanıdığımız ve rumuz ismi Pucca olan Selen Pınar Işık hakkında son dakika mahkeme kararı geldi. Pucca, hapis cezasına çarptırıldığını sosyal medya üzerinden paylaştığı videolar ile açıkladı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında gözaltına alınıp sonrasında serbest bırakılan Pucca hapis şoku ile karşılaştı. Pucca attığı bir tweet sebebiyle 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 666 lira para cezasına çarptırıldı. Pucca hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 

PUCCA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? 

Pucca’nın asıl ismi Selen Pınar Işık. 3 Haziran 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Kız Lisesi’nden mezun olan Pucca Üniversiteyi Ankarada okudu. Önce Radyo Televizyon Sinema ardından da Gazetecilik’le iki üniversite bitirdi.

Bir gazetede köşe yazarlığı da yapan Pucca başka bir dergide de  yazıyor. 2007 yılından beri internette blogunda günlük tutuyor. 2010 yılında dizüst ü edebiyat tarafından günlükleri kitap haline çevrildi.

PUCCA HAPİS CEZASI ALDIĞI TWEET NEYDİ?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, "PuCCa Fan Clup" isimli Facebook hesabı kullanıcısı sanık Pınar Işık ile "Buryy Soprano" takma adını kullanan YouTube kullanıcısı sanık Burak Aydoğduoğlu'nun uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarda bulunduklarının tespit edildiği belirtilmişti.

Diğer sanık Burak Aydoğduoğlu'nun da YouTube'da paylaştığı ve söylediği "Mary Jane" adlı şarkının argodaki manasının "esrar" olduğu aktarılan iddianamede, sanığın şarkıda sözü geçen "Mary Jane"i gerçek kişi olarak değil, "esrar" maddesini kastederek söylediği, sosyal medya paylaşım sitelerinde uyuşturucu maddelerin kullanılmasını alenen özendirdiği belirtilmişti.

İddianamede, bu kapsamda sanıklar Pınar Işık ve Burak Aydoğduoğlu'nun, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.


Etiketler Pucca kimdir
Yorumlar