Anasayfa /  Dünya

Polonya dergisinden Müslümanlara büyük saygısızlık

Polonya dergisinden Müslümanlara büyük saygısızlık

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2016 16:24

Polonya dergisinden Müslümanlara büyük saygısızlık! Polonya'da yayınlanan bir derginin kapağına Müslümanlara hakaret eden fotoğrafın konulması tepki çekti.

Haftalık yayın yapan Polonya'nın en prestijli dergilerinden olan wSIECI dergisinin kapağı tepki çekti. Mülteci sorununu konu etmek isteyen dergi Müslüman mültecileri "tecavüzcü" olarak yansıttı. 

Avrupa Birliği bayrağı giydirilmiş bir kadının üzerindekileri çıkartmaya çalışan birçok elin temsil edildiği kapak fotoğrafının üzerinde "Avrupa'ya İslam'ın tecavüzü" şeklinde başlık atıldı. Derginin bu saygısız ve İslamofobi'yi körükleyen kapağına tepki yağdı.

Aleksandra Rybinska imzasıyla yazılan makalede yılbaşı gecesi Köln'de meydana gelen taciz olayı örnek gösterilip Avrupa'nın hoşgörüsünün minimize edildiği yazıldı. Makalenin başlığı "İslami tecavüz" olan yazıda Rybinska, Müslüman mültecilerin Avrupa'yı zayıflatacağını iddia edip "Bu göçlerle beraber Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında medeniyetler çatışması çıkacak" iddiasında bulundu.

Derginin yayınlanmasından kısa bir süre sonra sosyal medyadan büyük tepkiler gelmeye başladı.

Yorumlar