Anasayfa /  Dünya

O Ülkeyi Tayfun Vurdu Hayat Felç Oldu

Japonya’da 1993'senesinden beri görülen en güçlü tayfun meydana geldi. Jebi tayfunu hayatı felç etti. 600 uçuş ise iptal oldu, demiryolu seferleri yapılamadı.

Abone ol
Abone ol 04 Eylül 2018 13:54

Sene boyu birçok tayfunla mücadele yapan Japonya’yı bu defa da son 25 senenin en güçlü tayfunu yaşandı. Salı günü sabah saat 10.00 itibariyle Japonya’nın batısında etki gösteren Jebi tayfunu, günlük hayatı olumsuz yönden etkiledi.

Meteoroloji Ajansı, uçuşların ve tren seferleri iptal edilmesi ve Osaka'da tema parkı ve benzeri ticari tesislerin kapatılması uyarısında bulundu. 

Halka, tayfundan dolayı sel ve toprak kaymalarına karşı gün boyu dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

En yüksek rüzgar hızı olduğunu ifade eden "çok güçlü" Jebi tayfunu, 1993'senesinden beri Japonya'da görülen en güçlü tayfun olduğu açıklandı.

Rüzgar kamyonu devirdi

Sabah saatlerinde tayfunun vermiş olduğu maddi zararlara neden olduğunu bildiren kamu yayıncısı NHK, şiddetli rüzgarın bir kamyonu devirdiğini duyurdu.

600 uçuş iptal

Osaka, Kyoto, Nara ve Wakayama bölgelerinde halka tahliye uyarıları yapılırken, 600 yerel ve uluslararası uçuş iptal edildi.

Demiryolları hızlı tren seferleri durma noktasına gediği tayfun sebebiyle, riskli bölgelerde otoyollar da geçici süreyle kapatıldı.

Turistik tesisler kapatıldı

Osaka ve Kyoto illeri de dahil olmak üzere Batı Japonya'da mağazalar ve popüler turistik mekanlar gün boyu kapanma kararı verdi. Osaka’da birçok fabrika da çalışmama kararı aldı. 

Kyoto İmparatorluk Sarayı ve diğer İmparatorluk tesisleri de ziyarete kapatıldı.

Tayfunun şiddetini azaltarak Çarşamba sabahına kadar etki göstermesi bekleniyor. 


Yorumlar