Anasayfa /  Dünya

Netflix'ten gece yarısı skandalı!

Dün gece Ekşi Sözlük yazarları aldıkları bir mesajla paniğe kapıldılar. "Yaptıklarını biliyoruz. Bizim neler yapacağımızı da izle ve gör." yazan mesajla anında sosyal medya ayağa kalktı. Skandal mesajın arkasından ise Netflix çıktı.

Abone ol
Abone ol 29 Aralık 2017 14:57

Geçtiğimiz akşam Ekşi Sözlük kullanıcıları büyük panik yaşadı. Gelen kutularında 'iamwaldo' isimli biriden gelen "Yaptıklarını biliyoruz. Bizim neler yapacağımızı da izle ve gör." mesajı kullanıcıları korkuttu.

Büyük paniğe yol açan mesajın adresi sonradan anlaşıldı. Mesaj aslında Netflix'ten geliyordu. Ve o mesaj da popüler dizi Black Miror'un reklamıydı. Ekşi Sözlük böyle bir reklam için kullanıcılarının kişisel bilgilerini kullanmıştı.

DSKwIpgWAAItmc9

REKLAM KAMPANYASI GERİ TEPTİ!

Black Mirror'ın The Waldo Moment bölümüne atıfta bulunarak 'iamwaldo' ismiyle gönderdilen mesajın amacı diziye ilgiyi artırmaktı ama elbette maksadını çok ama çok aşan bir iş oldu. Üstelik konunun gündeme getirilmesi de bir süre Ekşi Sözlük tarafından engellendi.

Netflix'in bu reklam hamlesi büyük tepki çekti. Kimi üyeliğini iptal edeceğini yazdı, kimi savcılığa şikayet edeceğini belirtti.

REKLAM AJANSINDAN YANIT GELDİ

Netflix Türkiye’nin iletişim çalışmalarını yürüten Tribal İstanbul “Kampanya ajansımız tarafından yürütülmemiştir. Dolayısı ile bu konuda bilgilendirme yapamayız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Netflix ise henüz konuya dair bir açıklama yapmadı.





Süperhaber


Yorumlar